voertuigbeheersing systemen

Met voertuigbeheersing systemen worden assistentiesystemen bedoeld welke de bestuurder helpen om het voertuig en de handelingen welke met deze machine worden verricht te optimaliseren. Hierdoor volgt er meer output met minder inspanning en minder schade. Ook de beste chauffeur maakt wel eens een inschattingsfout  met soms grote gevolgen. Er kunnen allerlei redenen zijn die verklaren waarom deze fout is begaan maar vaak is de mens de zwakke schakel en had een assisterend systeem dit kunnen voorkomen.

Op zoek naar bestuurder assistentie systemen?
 
Voorbeelden van bestuurder assistentie systemen
 
Vorkdiepte bepaling systeem Elodistance
De ELOdistance - Lastafstand-Control-System  is een meetsysteem voor afstanden tussen de hiel van de vork en de last. Het ondersteunt de chauffeur tijdens het opnemen van de lading zodat de last niet te ondiep en ook niet te diep wordt opgetild. Te ondiep betekent dat de vork niet onder de laatste plank van de pallet steekt en te diep betekent dat een pallet achter de gewenste pallet gedeeltelijk opgetild wordt. In het beste geval wordt slechts de pallet geschampt maar de palet kan ook beschadigd raken zodat de pallet omvalt of bij een volgende oppak situatie breekt. Schade aan pallets en goederen is veelal slecht te zien en komt pas later naar voren in het logistieke proces. Deze schade zorgt voor vertraging en rommel als splinters en stukken hout op de werkvloer.      
Bijv.
diepte pallet =1200mm
Lengte vorken= 1600
Afstand hiel vork – last = 1600-1200=400. Dus als het systeem 400mm aangeeft wordt de last opgepakt zonder schade.
 
Orderpick LED verlichting EloLight
Werkplekverlichting in plaats van omgevingsverlichting zorgt voor een duidelijk verlichte orderpick locatie en  tevens een energiebesparing. Doordat de bestuurder 150-250 lux verlichtingskracht verticaal en horizontaal in de directe omgeving heeft zonder reflectieverlichting kan het werk goed verlicht uitgevoerd worden. De omgevingsverlichting kan aanzienlijk teruggebracht worden.
 
Mastscheefstand bepaling EloMast
Het Elomast hefmast positie systeem  is een optisch assistentiesysteem die de chauffeur helpt bepalen of de hefmast de precieze verticale positie heeft. Het systeem is ontworpen voor gebruik op heftrucks.
Indien de hefmast de verticale positie heeft bereikt dan geven de lampen dat aan, ook is duidelijk zichtbaar of de hefmast de verder of minder ver moet neigen om de vertical stand te bereiken. Optioneel kan het systeem bovendien ook voorzien worden van een akoestisch signaal.
Aanrijd waarschuwingssysteem sprinklerinstallatie AFS 107
Het hefmast aanrijdbewaking systeem AFS-107 is een effectief beschermingsysteem bij hoge hefmasten bij hoogheffende orderpickers, smallegangentrucks, reachtrucks maar ook heftrucks.
Gelet op de remafstand van het voertuig, wordt het systeem op afstand van de lage onderdoorgamg of ander obstakel gemonteerd. 
De fotocel is gekoppeld aan een radio-transmitter , indien onbediend,  een radio signaal uitzendt een naar de ontvanger op het voertuig.

Indien de mast van het voertuig de lichtstraal verbreekt is er een kans op een aanrijding tussen deze mast en een vast object. De radiozender schakelt het signaal uit en het voertuig remt automatisch zodat een aanrijding wordt voorkomen. Na het herstel van het radio signaal is het nog steeds niet mogelijk dat het voertuig kan doorrijden.

Dakbelasting sensorsysteem SAS 307
Het  dakbelasting waarschuwingsysteem SAS-307 meet de dakbelasting op een plat dak en een zadeldak met lage helling en geeft een alarmsignaal indien de belasting te groot wordt als gevolg van sneeuw of zware regenval. Dit systeem is niet direct een voertuigbeheersing systeem maar een gebouw beheer systeem gericht op grote platte daken zoals veelal toegepast bij distributiecentra.
 
Indien de vrij programmeerbare maximale waarden worden overschreden volgt een waarschuwing zodat het dak vrijgemaakt kan worden van de te grote druk. Hiermee wordt voorkomen dat het dak instort met alle schades en gevolgen van dien.