Voertuig markering uitzonderlijk vervoer

Dit is vervoer van goederen dat qua afmetingen (lengte, breedte, hoogte) en/of massa de verkeersregels niet naleeft. Voor dit transport moet een vergunning of ontheffing worden aangevraagd bij de overheid.

Uitzonderlijk vervoer betreft bijvoorbeeld het transport van betonnen balken, transformatoren, machines en machineonderdelen, werktuigen voor de wegenbouw en bijvoorbeeld delen van windturbines. Ook kranen en bepaalde landbouwwerktuigen vallen onder het uitzonderlijk vervoer.
 
Voor exceptioneel transport zijn andere voorwaarden van toepassing dan bij gewoon transport. Er zijn regels voor het laden, vervoeren en lossen. Daarnaast dient het voertuig gemarkeerd te zijn met boden die aangeven vat het om uitzonderlijk vervoer gaat.
 
Ook voor markering omtrent uitzonderlijk vervoer ben u bij Inrato aan het juiste adres. Dit is binnen Nederland voornamelijk van toepassing op wegvervoer en landbouwvoertuigen en betreft het vervoer van goederen dat qua afmetingen (lengte, breedte, hoogte, massa) niet voldoet aan de Regeling Voertuigen.

Voor Transport in Nederland, België en Frankrijk kennen we de bekende borden “Convoi Exeptionel”of “Uitzonderlijk Vervoer”. Voor speciale ladingen levert Inrato het complete scala aan markeringen, te gebruiken binnen de hele Europese Unie. De borden die door Inrato geleverd worden sluiten naadloos aan bij de laatste Europese wetgeving.