voertuig-camerasysteem

Camerasystemen voor voertuigen

Indien er weinig of geen zicht is tijdens werkzaamheden doordat de last of de machinecontouren het zicht blokkeren dan bieden camerasystemen een oplossing.

Door plaatsing van een camera op een positie waar vanuit de bestuurderspositie weinig of geen zicht is, kan de bestuurder het geheel goed overzien. Door situaties goed te kunnen inschatten op basis van dit aanvullende zicht kan schade voorkomen worden.
Tijdens het achterwaarts rijden en manoeuvreren is het zicht naar achter eveneens beperkt, de meeste chauffeurs kijken over de rechter schouder naar achter waardoor de zone linksachter de chauffeur een blinde hoek wordt. Een camera midden achter van het voertuig geeft een volledig beeld van wat zich achter de machine afspeelt. Dit verschaft de bestuurder overzicht en rust wat de uitvoering ten goede komt.

Bekijk hier onze producten voor complete camera-systemen

Kleurenmonitoren van de camerasystemen
Monitoren kunnen een of meerdere camerabeelden tegelijkertijd tonen, het is aan te raden om het achteruitrijdsignaal te gebruiken als inschakelingsignaal voor de achteruitrijdcamera. Wanneer men vooruit rijdt dan ziet de chauffeur geen beeld dat mogelijk afleid en bij het achteruitrijden automatisch een volledig beeld van hetgeen zich achter het voertuig bevindt. Door de achteruitrijdcamera in spiegelbeeld te schakelen voorkomt dat de bestuurder tegennatuurlijk manoeuvreert.

De monitoren worden gemonteerd in de cabine of binnen de bestuurdersbescherming waarbij deze soms blootgesteld worden aan de weersinvloeden. Vandaar dat de monitoren volledig waterdicht zijn uitgevoerd zodat stof, water en condens geen invloed hebben op de werking. Ook reiniging van het voertuig met hogedruk is hierdoor mogelijk zonder het systeem aanvullend te hoeven beschermen. De camera’s worden vrijwel altijd gemonteerd op posities waarbij vocht aanwezig is, de camera’s zijn voorzien van een intern verwarmingselement zodat condens ook bij de camera’s geen invloed heeft. Eveneens de camera’s zijn bestand tegen het spuitwater van reiniging.

Bekijk hier onze producten voor complete camera-systemen

Monitor fuctiebediening
Bij zware inzetten of koude omgevingen waarbij chauffeurs handschoenen dragen geven kleine bedieningsknoppen veelal problemen. Het afnemen van handschoenen wordt als lastig ervaren, de monitors zijn utgerust met grote touch-screen knoppen welke te bedienen zijn met werkhandschoenen.  

Draadloos camerasysteem voor voertuigen
Bij voertuigen waar de verbinding  tussen de camera en de monitor lastig is vanwege een draaistel of uitschuifbare posities , biedt een draadloze camera een oplossing.
Omdat de camera voeding nodig heeft om een signaal richting de monitor te kunnen geven zal er een verbinding moeten worden gelegd tussen deze twee componenten. De camera wordt  uitgerust met een industriële zender met een herlaadbare accu zodat de verbinding draadloos gelegd worden. Het opladen van de gesloten accu kan bij elk willekeurig stopcontact en voor ploegendiensten zijn wisselaccu’s leverbaar.