vlootbeheersystemen


Elektronische toegangscontrole en voertuigbescherming zijn de kernelementen van de vlootbeheer systemen. Ongeoorloofd gebruik wordt voorkomen door de bestuurder en de toewijzing van de autorisatie op het voertuig. Het gevaar van schade als gevolg van ongeoorloofd gebruik wordt daarom geminimaliseerd.

Een automatische uitschakeling in geval van niet-gebruik of bij de condities die schade aan de heftruck zouden kunnen veroorzaken zorgt voor minimale kosten bij een effectievere inzet van het voertuigpark.
 
Zoekt u een vlootbeheersysteem?

Gebruikersoptimalisatie en kostenreductie zijn belangrijke factoren van een modern fleetmanagementsysteem. Data wordt draadloos via een data-interface of diverse draadloze opties (bv ZigBee, de moderne industriële standaard voor radio en mobiele netwerken, of draadloos LAN) overgebracht. Cloud server systemen en internettoegang zijn ook mogelijk. De gegevens worden vervolgens geanalyseerd met de bijbehorende software pakketten die kunnen worden aangepast aan de wensen van de gebruiker.

Schok sensormodule
Detectie en registratie van shocks of botingen zijn typische toepassingen voor de  shock sensormodule. Nauwkeurige meting en tijdregistratie van waarden met de PC-software geeft een nauwkeurige beeld van een gebeurtenis met kritische belasting. Onmiddellijke of vertraagde alarmen of uitschakelen kan worden gerealiseerd via maximaal vier schakeldrempel. De shock data wordt meegnomen in dezelfde rapportage als die uit het ELOfleet³ komt.
De belangrijkste voorwaarde voor alle data-analyses is dat de gegevens worden verzameld. De informatie kan direct van de terminal op het voertuig worden uitgelezen door middel van een datakabel.