Veiligheidsrelais GP02RC

Veiligheidsrelais GP02RC voor veiligheidslijsten met weerstandwaarde schakelprincipe

Gemonitorde weerstandswaarde
Veiligheidsrelais GP02RC bewaakt door middel van een eindweerstand van 8,2 kOhm de weerstandswaarde in de veiligheidslijst Bij bediening van de veiligheidslijst  zakt de weerstandwaarde onder de 8,2 kOhm en schakelt het veiligheidsrelais het noodstopcircuit in. Eveneens bij een kabelbreuk zal de Ohmse waarde boven de 10KOhm uitkomen waarbij eveneens het veiligheidsrelais het noodstopcircuit inschakelt zodat de situatie veiliggesteld wordt.

Fail safe schakelcontact
Het veiligheidsrelais GP02RC zet de uitgangen van veiligheidslijsten om in een schakelend fail-safe relaiscontact. De behuizing van het veiligheidsrelais is waterdicht en geschikt voor buitentoepassingen (IP65). Hierdoor is het mogelijk om zonder aanvullende stuurkast het veiligheidsrelais te plaatsen in buitenomgevingen.   

Veiligheidsrelais GP02RC voorzien van manuele of automatische reset
Bij druklijsten worden vaak veiligheidsrelais toegepast met een automatische reset Anders dan bij een veiligheidsrelais met handmatige reset geeft het veiligheidsrelais zelf het noodstopcircuit vrij wanneer de veiligheidslijst  onbediend is.Vanzelfsprekend wordt bij een storing of defect  het noodstopcircuit blijvend onderbroken zodat de situatie veiliggesteld wordt. Het veiligheidsrelais GP02RC kan zowel met manuele- als automatische reset aangesloten worden.

Bekijk hier onze producten om de veiligheid te verhogen en risico's te reduceren

Veiligheidsrelais GP02RC Toepassingen
* Allerlei soorten machines en toepassingen uitgevoerd met veiligheidslijsten met een weerstandwaarde schakelprincipe

Kenmerken van Veiligheidsrelais GP02RC
* Manuele reset of automatische reset
* In combinatie met veiligheidslijst tot performance level d (PLd)/ SIL2
* Fail safe uitgangscontacten met hulpcontact
* Waterdichte IP65 behuizing met DIN rail montage

Bekijk hier onze inventieve oplossingen op het gebied van veiligheid