Veiligheidsmatten

Platte PVC mat waarin drukgevoelige contacten zijn verwerkt. Indien personen op de veiligheidmat stappen zal dit gewicht gedetecteerd worden en signaleert het veiligheidsrelais dat de veiligheidsmat bediend is en worden de bewegende delen uitgeschakeld. De grootte van de drukmat bepaalt het aantal drukgevoelige sensoren zodat er geen blinde zones ontstaan. Dit zijn zones waar men kan staan zonder gedetecteerd te worden.
Synoniemen voor veiligheidsmatten zijn: drukmatten, alarm matten, schakelmatten of noodstop matten. Deze benamingen worden door elkaar gebruikt. Veiligheidsmatten of alarmmatten worden gebruikt om zones rondom machines te beveiligen. Indien een persoon op de veiligheidsmat stapt, schakelt de veiligheidsmat de noodstop in.

Neem vrijblijvend contact met ons op om uw wensen te vertalen naar de juiste veiligheidsmat

Assortiment veiligheidsmatten
Wij bieden een breed assortiment veiligheidsmatten aan met een variëteit aan toepassingen. Zo worden onze matten gebruikt bij bijvoorbeeld toegangsdetectie in veiligheidssluizen bij banken en serverruimten. ​​​Wij leveren alle maten veiligheidsmatten. Binnen het pakket kunnen zowel rechthoekige veiligheidsmatten als afwijkende (afgeronde) vormen en maten worden geleverd. Ook is het mogelijk om één of twee veiligheidszones in dezelfde mat toe te passen.

Beschermcovers drukmat
Voor omgevingen waarbij met hete materialen of spanen gewerkt wordt, zoals lasinstallaties, kan gekozen worden voor een traanplaat bescherming bovenop de PVC mat. Ook scherpe delen zullen hierdoor het PVC niet beschadigen.

Toepassingen veiligheidsmat
* Inloopbeveiliging rondom machines
* Toegangsbeveiliging onder bewegende machinedelen
* Persoonsdetectie bij veiligheidssluizen
* Alarmmat bij beveiligingsinstallaties
* Toegangsdetectie beveiligde zones

Kenmerken alarm mat
* Inloopbeveiliging tot SIL 2 / PL d
* Afwijkende vormen en maten leverbaar
* Compleet gemonteerd of eigen montage mogelijk
* Levering compleet met profielen en aansluitkabels

Bekijk hier onze producten op het gebied van veiligheidsmatten