veiligheidsmat-GSTSM-P

Veiligheidsmat GSTSM-P
Platte PVC mat waarin drukgevoelige contacten zijn verwerkt. De grootte van de drukmat bepaalt het aantal drukgevoelige sensoren zodat er geen blinde zones ontstaan. Dit zijn zones waar men kan staan zonder gedetecteerd te worden. Synoniemen voor veiligheidsmatten zijn: Drukmatten, schakelmatten of noodstop matten. 

Indien personen op de mat stappen zal de indrukking gedetecteerd worden en signaleert het veiligheidsrelais dat de veiligheidsmat bediend is en volgt een noodstop.


Afmetingen veiligheidsmat GSTSM-P
Veiligheidsmat GSTSM-P is leverbaar als rechthoekige-als afwijkende vormen waarbij uitsparingen, schuine kanten en rondingen mogelijk zijn.
Veiligheidsmatten of contactmatten worden gebruikt om zones rondom machines te beveiligen. Indien een persoon op de veiligheidsmat stapt, schakelt de veiligheidsmat de noodstop in.

Beschermcover veiligheidsmat GSTSM-P
Veiligheidsmat model GSTSM-P wordt geleverd met een PVC-Lexan beschermcover. Deze beschermcover voorkomt dat vallende delen de mat zouden beschadigen. Ook scherpe delen zullen hierdoor de mat niet beschadigen. De veiligheidsmat en de beschermcover worden beide opgesloten in een bijbehorend montageprofiel.

Bekijk hier onze producten om de veiligheid te verhogen met veiligheidsmatten

Toepassingen
* Inloopbeveiliging rondom machines
* Toegangsbeveiliging onder bewegende machinedelen
* Alarm mat bij beveiligingsinstallaties

Kenmerken:
* Inloopbeveiliging tot SIL 2 / PL d
* PVC-Lexan beschermcover
* Afwijkende vormen en maten leverbaar
* Levering compleet met profielen en aansluitkabels

​Bekijk hier onze producten op het gebied van veiligheidsmatten