veiligheidslijst B2N

Flexibel smal profiel gemaakt uit PVC met een hoogte van 28mm waarin luchtkamers zijn opgenomen. Deze luchtkamers zorgen dat lichaamsdelen niet volledig bekneld raken. Indien twee contacten in het profiel contact maken signaleert het veiligheidsrelais dat de lijst ingedrukt is en worden de bewegende delen uitgeschakeld. Veiligheidslijst B2N heeft een schakelende uitgang.  Synoniemen voor veiligheidslijsten zijn: druklijsten, schakellijsten of contactlijsten. Dit model is bestand tegen zuren, ozen en UV.

Wanneer er het risico bestaat van beknelling door roldeuren, schuifdeuren of schuifhekken biedt het gebruik van een veiligheidslijst ook wel schakellijst genoemd, een oplossing. Deze schakellijst detecteert door indrukking van het rubberen profiel dat er een persoon of object zich tussen de deur of het hek bevindt. Indien een persoon bijna bekneld raakt, schakelt de veiligheidslijst de noodstop van de machinezone of gehele machine in.

Bekijk hier onze producten met uitgebreide specificaties om risico's te reduceren door middel van veiligheidslijsten

Indrukkend vermogen van druklijst model B2N
Doordat model B2N pas na montage in de montageprofielen geschoven kan worden, kan eerst het profiel gemonteerd worden zonder dat de schakellijst beschadigd raakt. Hierna kunnen de lijsten eenvoudigweg in de aluminium profielen geklikt worden.
Het bijbehorende veiligheidsrelais controleert continu de werking van de veiligheidslijst zodat de veiligheid gewaarborgd wordt. Bij beschadiging zal het veiligheidsrelais het noodstopcircuit van de machine inschakelen zodat er geen onveilige situatie kan ontstaan.

Toepassingen
* Inklembeveiliging bij schuifdeuren en roldeuren
* Inklembeveiliging bij draaideuren / tourniquets
* Beveiliging tegen beknelling bij beweegbare machineafscherming
* Aanrijdbeveiliging bij lage snelheden

Kenmerken:
* Inklembeveiliging tot Performance level Pld en SIL2
* Veiligheidslijsten zijn doorlusbaar in serie op 1 relais
* Levering compleet met montageprofiel en aansluitkabel (s)