veiligheidslijst B2C

Flexibel smal profiel gemaakt uit TPE met een hoogte van 25mm waarin luchtkamers zijn opgenomen. Deze luchtkamers zorgen dat lichaamsdelen niet volledig bekneld raken. Indien de druklijst bediend wordt zakt de Ohmse waarde beneden een vast ingestelde waarde. Het veiligheidsrelais signaleert dat de lijst ingedrukt is en de bewegende delen worden uitgeschakeld. Veiligheidslijst B2C heeft een weerstandgevoelige uitgang. Synoniemen voor veiligheidslijsten zijn: duklijsten, schakellijsten of contactlijsten. Dit model is bestand tegen diverse schoonmaakmiddelen, zuren, ozen en UV.

Wanneer er het risico bestaat van beknelling door roldeuren, schuifdeuren of schuifhekken biedt het gebruik van een veiligheidslijst ook wel schakellijst genoemd, een oplossing. Deze schakellijst detecteert door indrukking van het rubberen profiel dat er een persoon of object zich tussen de deur of het hek bevindt. Indien een persoon bijna bekneld raakt, schakelt de veiligheidslijst de noodstop van de machinezone of gehele machine in.

Bekijk hier onze producten met uitgebreide specificaties om risico's te reduceren door middel van veiligheidslijsten

Indrukkend vermogen van druklijst model B2C
Doordat model B2N pas na montage in de montageprofielen geschoven kan worden, kan eerst het profiel gemonteerd worden zonder dat de schakellijst beschadigd raakt. Hierna kunnen de lijsten eenvoudigweg in de aluminium profielen geklikt worden.
Het bijbehorende veiligheidsrelais controleert continu de werking van de veiligheidslijst zodat de veiligheid gewaarborgd wordt. Bij beschadiging zal het veiligheidsrelais het noodstopcircuit van de machine inschakelen zodat er geen onveilige situatie kan ontstaan.

Toepassingen
* Inklembeveiliging bij schuifdeuren en roldeuren
* Inklembeveiliging bij draaideuren / tourniquets
* Beveiliging tegen beknelling bij beweegbare machineafscherming
* Aanrijdbeveiliging bij lage snelheden

Kenmerken:
* Inklembeveiliging tot Performance level Pld en SIL2
* Veiligheidslijsten zijn doorlusbaar in serie op 1 relais met een eindweerstand
* Levering compleet met montageprofiel en aansluitkabel (s)
* Leverbaar op rol voor eigen fabricage op maat