veiligheidslijst B0

Flexibel smal en vooral dun profiel gemaakt uit EPDM met een hoogte van 11mm waarin een luchtkamer is opgenomen. Deze luchtkamer zorgt dat lichaamsdelen niet volledig bekneld raken. Indien twee contacten in het profiel contact maken signaleert het veiligheidsrelais dat de lijst ingedrukt is en worden de bewegende delen uitgeschakeld. Veiligheidslijst B0 heeft een schakelende uitgang. Synoniemen voor veiligheidslijsten zijn: druklijsten, schakellijsten of contactlijsten. Dit model is bestand tegen zuren, ozen en UV.

Wanneer er het risico bestaat van beknelling door roldeuren, schuifdeuren of schuifhekken biedt het gebruik van een veiligheidslijst ook wel schakellijst genoemd, een oplossing. Deze schakellijst detecteert door indrukking van het rubberen profiel dat er een persoon of object zich tussen de deur of het hek bevindt. Indien een persoon bijna bekneld raakt, schakelt de veiligheidslijst de noodstop van de machinezone of gehele machine in.

Bekijk hier onze producten met uitgebreide specificaties om risico's te reduceren door middel van veiligheidslijsten

Indrukkend vermogen van druklijst model B0
Doordat model B0 een zelfklevende onderzijde heeft is een montageprofiel niet nodig.
Het bijbehorende veiligheidsrelais controleert continu de werking van de veiligheidslijst zodat de veiligheid gewaarborgd wordt. Bij beschadiging zal het veiligheidsrelais het noodstopcircuit van de machine inschakelen zodat er geen onveilige situatie kan ontstaan.

Toepassingen
* Inklembeveiliging bij bewegende delen
* Inklembeveiliging schuivende kappen
* Beveiliging tegen beknelling bij beweegbare machineafscherming


Kenmerken:
* Inklembeveiliging tot Performance level Pld en SIL2
* Veiligheidslijsten zijn doorlusbaar in serie op 1 relais
* Levering compleet met aansluitkabel (s)