Veiligheidsbumpers

Veiligheidsbumpers worden gemaakt uit foam waarin meerdere drukgevoelige contacten zijn verwerkt. Het foam wordt beschermd door middel van een polyesterhoes in veiligheidskleuren. Indien het foam ingedrukt wordt, signaleert het veiligheidsrelais dat de bumper bediend is en wordt de aandrijving uitgeschakeld. Het foam vangt door het indrukkend vermogen de overgebleven restsnelheid van het voertuig op zodat niet alle kracht op lichaamsdelen wordt overgedragen. Synoniemen voor detectiebumpers zijn: Drukgevoelige bumpers, detectie bumpers en schakelbumpers.

Beknelling tussen Automated Guided Vehicles (AGV's) of andersoortige automatisch aangedreven voertuigen en vaste objecten kan voorkomen worden door veiligheidsbumpers toe te passen. Het principe werkt soortgelijk aan de veiligheidslijst alleen wordt er rekening gehouden met snelheid, remweg en massa van het voertuig zodat na bediening van de rem het voertuig stilstaat voordat een persoon bekneld raakt.

Bekijk hier onze producten om de veiligheid te verhogen en risico's te reduceren

Foam
De veiligheidsbumper detecteert ruim op tijd door indrukking van het foam dat er een persoon of object wordt geraakt door het voertuig. De druksensor in de veiligheidsbumper bedient de rem en de aandrijving van het voortuig wordt uitgeschakeld. De resterende remweg wordt opgevangen door de dikte van de foam.

Veiligheidsbumpers zijn leverbaar in diverse hoogten welke afhankelijk zijn van de massa, snelheid van het voertuig en de remweg. Het bijbehorende veiligheidsrelais controleert continu de werking van de veiligheidsbumper zodat de veiligheid gewaarborgd blijft. Bij een defect zal het veiligheidsrelais eveneens de aandrijving en rem bedienen zodat het voertuig stopt en er geen onveilige situatie kan ontstaan.

Toepassingen
* Aanrijdbeveiliging op AGV's en zelfrijdende traversewagens
* Botsbeveiliging tussen meerdere AGV's en traversewagens
* Inklembeveiliging bij dalende bewegingen van machines

Kenmerken
* Aanrijdbeveiliging tot performance level d (PLd)
* Diverse bumperhoogten en lengten leverbaar
* Leverbaar in afschermingklasse IP65 voor buitengebruik
* Vonkvrije coating leverbaar voor explosiegevaarlijke zones