Veiligheidsbumper GSPBS B ANTI-SPARK

Deze drukgevoelige bumper wordt gemaakt uit foam waarin meerdere drukgevoelige contacten zijn verwerkt. Het foam wordt beschermd door middel van een anti-statische vonkvrije hoes. Indien het foam ingedrukt wordt, signaleert het veiligheidsrelais dat de bumper bediend is en wordt de aandrijving uitgeschakeld. Het foam vangt door het indrukkend vermogen de overgebleven restsnelheid van het voertuig op zodat niet alle kracht om lichaamsdelen wordt overgedragen. Synoniemen voor detectiebumpers zijn: Drukgevoelige bumpers, detectie bumpers en schakelbumpers.

Bekijk hier onze producten om de veiligheid te verhogen en risico's te reduceren

Foam van veiligheidsbumper-GSPBS-B-ANTI-SPARK
De veiligheidsbumper detecteert ruim op tijd door indrukking van het foam dat er een persoon of object wordt geraakt door het voertuig. De druksensor in de veiligheidsbumper zorgt via het veiligheidsrelais dat de beweging gestopt wordt. De resterende beweging (remweg of uitloopbeweging) wordt opgevangen door de dikte van het foam.

Maatvoering veiligheidsbumper-GSPBS-B-ANTI-SPARK wordt op maat geleverd op specificatie van de klant. Het bijbehorende veiligheidsrelais controleert continu de werking van de veiligheidsbumper zodat de veiligheid gewaarborgd blijft. Bij een mogelijk defect zal het veiligheidsrelais eveneens de installatie uitschakelen zodat er geen onveilige situatie ontstaat.

Montage veiligheidsbumper-GSPBS-B-ANTI-SPARK. Er zijn drie typen leverbaar voor montage van de veiligheidsbumper een grotere montageplaat met daarin montagegaten(A), schroefdraad getapt in de montageplaat(B)of draadeinden  welke door een frame gemonteerd worden (C). Veiligheidsbumper-GSPBS-B-ANTI-SPARK wordt geleverd met schroefdraad getapt in de montageplaat.

Toepassingen
* Aanrijdbeveiliging op AGV's en zelfrijdende traversewagens
* Botsbeveiliging tussen meerdere AGV's en traversewagens
* Inklembeveiliging bij bewegingen van machines

Kenmerken:
* Aanrijdbeveiliging tot performance level d (PLd)/ SIL2
* Op maat geleverd volgens klantspecificatie
* Vonkvrije beschermhoes
* Montage via tapgaten


Bekijk hier onze inventieve oplossingen op het gebied van veiligheid