Voertuigveiligheid

Partners in voertuigveiligheid

Elokon GmbH Voertuigveiligheid systemen
 
www.elokon.de
 


ELOKON GmbH veiligheidstechniek is gewijd aan de technische bescherming op de werkvloer en industriële elektronica. Elokon biedt uitgebreide veiligheidsvoorzieningen en systemen voor veiligheid van zware machines. Daarnaast bieden ze persoonlijk advies, ondersteuning en customer care.
 
De ELOKON groep in Duitsland en Polen telt momenteel 90 medewerkers op de locaties Tornesch en Warschau, met de volgende bedrijfssegmenten: elektronische producten voor intra logistiek, machineveiligheid en consulting.
 
Elokon levert aanrijdalarmering systemen voor heftrucks, aanrijdalarmering systemen voor voetgangers,  snelheidbegrenzing systemen voor heftrucks en magzijnvoertuigen, voertuigbeheersing systemen, aanrijdalarmering voor vrachtwagens, rijgedragregistratiesystemen, impactsensoren, camera systemen en vloorbeheer systemen.
 
---------------
 
Proxipi S.A.S. Actieve aanrijdalarmering voertuigveiligheid
 
www.proxipi.fr
 


PROXIPI S.A.S. is het bedrijf dat het aanrijdbeveiligingsysteem voor voetgangers en voertuigen heeft ontwikkeld.
 
Dit is het eerste mobiele truck-voetganger botsingspreventiesysteem met tweeweg waarschuwingen. Het systeem is modulair opgebouwd en biedt de mogelijkheid om met een module eveneens aanrijdingen tussen voertuigen onderling te beperken of zelf grotendeels te voorkomen. Door inzet van een stationaire module op onoverzichtelijke kruispunten of onderdoorgangen wordt de snelheid gereduceerd in specifiek benoemde zones (speedzoning). De optie voor toegangsautorisatie zorgt dat personen en/of voertuigen slechts in voorgedefinieerde werkgebieden kunnen komen.  
 
Het systeem is een oplossing waarbij voetgangers zijn uitgerust met een actieve elektronische badges en de voertuigen zijn uitgerust met het detectiesysteem. Zowel voetgangers als de voertuigen hebben een onzichtbaar veld om zich heen; indien deze twee velden elkaar in een gebied van 4 tot 16 meter ‘overlappen’ dan is er gevaar op een aanrijding en volgt een waarschuwing en/of automatische snelheidsreductie van het voertuig.

---------------

Bicma Voertuigmarkering en veiligheidsaanduidingen
 
www.bicma.it
 


Bicma srl uit Italië produceert technische componenten voor wegtransport. In hun assortiment vindt men onder andere veiligheidsborden en markeringen voor industriële en commerciële voertuigen. Hierbij kan gedacht worden aan voertuigmarkeringsborden of voertuigmarkeringstape voor de achterzijde van vrachtwagens. Bicma is door de jaren heen snel gegroeid en breidt haar dienstenaanbod steeds verder uit.
 
Bicma levert achtermarkering voor vrachtwagens, ADR Borden en toebehoren, Uitzonderlijk vervoer markering, Markering snelheidsbeperking / geluid /emissie. A-borden,  Reflecterende fluorescerende contourmarkering tape klasse 1 en klasse 2 en alle overige voertuigmarkeringen.

---------------

Icnita Claitec aanrijdalarmering voertuigveiligheid

www.claitec.com
 


Icnita Safety / Claitec is gespecialiseerd in het creëren van oplossingen voor industriële veiligheid en het voorkomen van arbeidsongevallen. RFID (Radio Frequency Identification) technologie is de basis van hun oplossingen en technologische specialisatie. Het Icnita Safety  PAS Pedestrian Alert System
 
De laatste jaren hebben zij zich gespecialiseerd in de implementatie van technologische oplossingen voor heftruckchauffeurs. Zo zijn er systemen die de aanwezigheid van voetgangers signaleren en systemen die waarschuwen op kruispunten met heftruck en voetgangersverkeer.
 
Het aanrijdalarmering systeem is een oplossing waarbij voetgangers zijn uitgerust met een elektronische tag en de voertuigen zijn uitgerust met een detectiesysteem. Voertuigen hebben een onzichtbaar veld om zich heen; indien een elektronische tag in het voertuigveld gedetecteerd wordt in een gebied van 0,5 tot 6,5 meter dan is er gevaar op een aanrijding en volgt een waarschuwing en/of automatische snelheidsreductie van het voertuig.
 
---------------
 
TBM Highttech Controls GmbH Voertuigveiligheid systemen
 
www.tbm.biz
 


TBM heeft meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van technische systeemoplossingen in werk- en gebouw bescherming. In nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en brancheorganisaties, analyseren ze gevaren en gevaarlijke gebieden op de werkvloer en in productie-eenheden met heftrucks.
 
TBM levert aanrijdalarmering systemen heftrucks, snelheidbegrenzing systemen heftrucks,  voertuigbeheersing systemen, aanrijdalarmering vrachtwagens, rijgedragregistratiesystemen, impactsensoren, camera systemen en vloorbeheer systemen. Ook gebouwgebonden systemen als dakbelasting sensoren, optische drukmatten en RFID transponder technologie zijn opgenomen in het leveringsprogramma.
 
TBM ontwikkelt gerichte, intelligente sensoren en beveiligingssystemen om gevaarlijke situaties te voorkomen. De veiligheid van producten en systemen voor de bescherming zijn gemaakt in eigen productiefaciliteit en zijn uitgerust en onderhouden door eigen mensen.