Voertuigveiligheid

Partners in voertuigveiligheid

AME Dynamische snelheidsregeling en aanrijdbeveiliging

https://www.ameol.it/


A.M.E (Advanced Microwave Engineering) is een in 1999 opgericht bedrijf op het gebied van hoogfrequente elektronische technologieën en microgolfsensoren. In eigen huis ontwerpt, ontwikkelt en implementeert.

A.M.E. oplossingen voor Security & Safety, logistiek, automatisering en controle in industriële contexten.

Het EGOpro safe move systeem is een geavanceerd Voetganger aanrijdbeveiliging systeem. Aanrijdbeveiliging systemen waarschuwen de bestuurder van de heftruck voor de aanwezigheid van een voetganger welke in de buurt komt. Komt de voetganger te dicht in de buurt dan remt de heftruck af zonder dat de chauffeur daar iets voor hoeft te doen en een aanrijding voorkomt.
Dynamische snelheid (speedzone); Snelheid van voertuigen kan aangepast worden per werkgebied zonder dat de chauffeur daar iets voor hoeft te doen (speedzoning). Het EGOpro Safe zone systeem biedt een optimum van productiviteit en veiligheid, op lange stukken met volle snelheid rijden en in krappe ruimtes en bij oversteekplaatsen een veilige lagere snelheid.

De EGOpro Social Distance Tag zorgt dat medewerkers in dezelfde ruimte kunnen werken op een veilige onderlinge afstand. De basis komt vanuit het bewezen EGOpro Safe aanrijdbeveiliging systeem tussen medewerkers en voertuigen zoals heftrucks..

Medewerkers hoeven slechts een actieve elektronische Tag te dragen die vooraf ingesteld is op 1,5 of 2 meter. Een onzichtbare veiligheidsbubbel bewaakt actief een veilige onderlinge afstand zonder extra handelingen


---------------
Proxipi S.A.S. Actieve aanrijdbeveiliging
 
www.proxipi.fr
 


PROXIPI S.A.S. is het bedrijf dat het aanrijdbeveiligingsysteem voor voetgangers en voertuigen heeft ontwikkeld.
 
Dit is het eerste mobiele truck-voetganger botsingspreventiesysteem met tweeweg waarschuwingen. Het systeem is modulair opgebouwd en biedt de mogelijkheid om met een module eveneens aanrijdingen tussen voertuigen onderling te beperken of zelf grotendeels te voorkomen. Door inzet van een stationaire module op onoverzichtelijke kruispunten of onderdoorgangen wordt de snelheid gereduceerd in specifiek benoemde zones (speedzoning). De optie voor toegangsautorisatie zorgt dat personen en/of voertuigen slechts in voorgedefinieerde werkgebieden kunnen komen.  
 
Het systeem is een oplossing waarbij voetgangers zijn uitgerust met een actieve elektronische badges en de voertuigen zijn uitgerust met het detectiesysteem. Zowel voetgangers als de voertuigen hebben een onzichtbaar veld om zich heen; indien deze twee velden elkaar in een gebied van 4 tot 16 meter ‘overlappen’ dan is er gevaar op een aanrijding en volgt een waarschuwing en/of automatische snelheidsreductie van het voertuig.

---------------

Bicma Voertuigmarkering en veiligheidsaanduidingen
 
www.bicma.it
 


Bicma srl uit Italië produceert technische componenten voor wegtransport. In hun assortiment vindt men onder andere veiligheidsborden en markeringen voor industriële en commerciële voertuigen. Hierbij kan gedacht worden aan voertuigmarkeringsborden of voertuigmarkeringstape voor de achterzijde van vrachtwagens. Bicma is door de jaren heen snel gegroeid en breidt haar dienstenaanbod steeds verder uit.
 
Bicma levert achtermarkering voor vrachtwagens, ADR Borden en toebehoren, Uitzonderlijk vervoer markering, Markering snelheidsbeperking / geluid /emissie. A-borden,  Reflecterende fluorescerende contourmarkering tape klasse 1 en klasse 2 en alle overige voertuigmarkeringen.

---------------