obstakelmarkeringen

Hoge gebouwen, zendmasten en windturbines moeten obstakelmarkering voeren indien ze in de buurt van een vliegroute gepositioneerd zijn. De obstakel markeringslampen voldoen aan de eisen van de ICAO voor de luchtvaart obstructie markering.

Op zoek naar obstakelmarkeringen?

In geval van een noodlanding of andere calamiteit dient het vliegende verkeer te weten welke hoge punten bestaan, deze punten worden voorzien van obstakelmarkering ook wel object markering genoemd. Deze markering kan flitsend of permanent zijn, afhankelijk van de objectdimensies als hoogte en breedte en de daaraan gestelde eisen.
Het aantal Candela geeft de sterkte van het signaal aan, hoe meer Candela (Cd) hoe hoger de lichtopbrengst en hoe verder het signaal waarneembaar is van afstand. 

Er zijn eveneens modellen voor voertuigen welke zich bevinden op of rond de startbanen. Deze dienen eveneens te zijn voorzien van een obstakelmarkering volgens de luchtvaartregels. Voor het gemak zijn er modellen met een magnetische onderzijde zodat deze zonder permanente montage vastgezet kan worden op bijvoorbeeld het autodak.  

Toepassingen
* Markering van gebouwen en installaties over grote afstand
* Markering van voertuigen op-en rondom startbanen
* Markering van windmolens

Voordelen
* Meerdere lichtsterktes leverbaar voor diverse toepassingen
* Zowel permanent-als flitsend mogelijk
* Conform ICAO Annexe 14