Modulaire machineafscherming

Machineafscherming met hekwerken waarbij de componenten modulair zijn opgebouwd. Deze modulaire gaaspanelen, kolommen en deuren zijn op ieder positie in de afscherming te plaatsen vanwege de standaard afmetingen. Om te voorkomen dat personen gewild of ongewild binnen de gevarenzone van machines kunnen komen, biedt modulaire afscherming in de vorm van hekwerk de oplossing.

Bekijk onze producten om uw machines af te schermen en de veiligheid te verhogen
 
Een groot voordeel van modulaire afscherming is dat het mogelijk is om de gaaspanelen en de bevestigingsbuizen op iedere gewenste maat in te korten zonder gebruik te maken van slijpgereedschap. Dit bespaart tijd en voorkomt dat na aanpassing de lak op de onderdelen plaatselijk bijgewerkt moet worden. Met slechts een betonschaar kunnen eveneens brievenbussen en buisdoorvoeren op iedere maat, hoogte en breedte gemaakt worden.
 
Bij kant en klare panelen dient vooraf volledig duidelijk te zijn waar zaken als deuren en doorvoeren komen. Helaas is de praktijk vaak anders zodat tijdens montage toch nog wijzigingen aangebracht moeten worden. Modulaire afscherming biedt deze flexibiliteit gecombineerd met een hoge kwaliteit in hekwerken.

Ook biedt het de mogelijkheid om in een later stadium draaideuren of schuifdeuren te plaatsen in een bestaande situatie. Daarnaast kunt zelfstandig voorraad aanhouden voor een nog snellere levering en eventuele ongebruikte panelen van vorige projecten eenvoudigweg bij andere projecten toepassen. 

De geringe maaswijdte zorgt ervoor dat de afscherming dicht op de gevarenzone geplaatst mag worden, conform de geldende veiligheidsnormen. Er zijn twee hoogtes gaaspanelen leverbaar; 2.120 mm en 1.040 mm, waarbij de kolommen 2.250mm respectievelijk 1.166 mm zijn. Door het modulaire karakter zijn de meeste componenten uit voorraad leverbaar, eveneens de RVS hekwerken. Speciale deurbreedtes of dubbele deuren met en zonder bovendorpel zijn eveneens leverbaar.  

De modulaire afscherming is leverbaar in
* Onbewerkt staal
* RAL 9005 standaard of iedere gewenste RAL kleur
* Gegalvaniseerd
* RVS 304