mechanische-veiligheidsvergrendeling

Voor beveiliging van beweegbare machineafscherming als bijvoorbeeld deuren in hekwerken en wegneembare machinekappen, die vergrendeld moeten zijn wanneer de machine in bedrijf is, is een veiligheidsvergrendeling de oplossing.

Op zoek naar veiligheidsschakelaars met mechanische vergrendeling?
 
Veiligheid vergrendel schakelaar interlock 
Deze veiligheidsvergrendelingen, ook wel interlocks genoemd, zorgen dat een deur, onderhoudsluik of inspectieluik pas geopend kan worden als de machine tot een volledige stop is gekomen of spanningsloos is.
 
De houdkracht van de vergrendeling is enkele honderden Newtons, hiermee wordt voorkomen dat personen draaiende delen en gevaarlijke machineonderdelen kunnen bereiken. Doordat de kop met sleutelgatopening 360° draaibaar is en er de mogelijkheid is voor een boveninvoer, kunnen deze veiligheidsschakelaars in diverse toepassingen gebruikt worden aangepast naar eigen montagewensen.
 
Door de compacte bouwvorm is montage op smalle profielen eveneens mogelijk. Voor lichte inzetten zijn versterkt kunststof behuizingen voorzien van een kunststof kop leverbaar. Bij middelzware inzetten kan gekozen worden voor een versterkt kunststof behuizing voorzien van een RVS kop. Alle modellen worden geleverd met afdichtingklasse IP 67.
 
Toepassingen
* Vergrendeling van deuren in machine afscherming
* Vergrendeling van beweegbare of afneembare machinekappen
 
Kenmerken:
* Metalen of versterkt kunststof behuizingen met kunststof of RVS kop
* Positie sleutelgat aanpasbaar aan montagewensen
* Houdkracht  vergrendeling >1000N
* Leverbaar in diverse voltages