Mechanische veiligheidsschakelaars

Voor beveiliging van beweegbare machineafscherming als bijvoorbeeld deuren in hekwerken en wegneembare machinekappen, die gesloten moeten zijn als de machine in bedrijf is; is een mechanische veiligheidsschakelaar de oplossing. Ook wel veiligheidsschakelaar vorkschakelaar hekwerkschakelaar genoemd.
 
Doordat de kop met sleutelgatopening 360° draaibaar is en er de mogelijkheid is voor een boveninvoer, kunnen deze veiligheidsschakelaars in diverse toepassingen gebruikt worden aangepast naar eigen montagewensen.

Op zoek naar mechanische veiligheidsschakelaars?
 
Met name flexibele actuators blijven zorgen voor een juiste werking indien deuren naar verloop van tijd gaan doorhangen, deze actuators ‘zoeken’ het sleutelgat op ondanks dat de uitlijning niet volledig overeenkomt met het sleutelgat.  
 
Voor lichte inzetten zijn versterkt kunststof behuizingen voorzien van een kunststof kop leverbaar. Bij middelzware inzetten kan gekozen worden voor een versterkt kunststof behuizing voorzien van een RVS kop. Alle modellen worden geleverd met afdichtingklasse IP 67. 
 
Toepassingen
* Bewaking van deuren in machine afscherming
* Bewaking van beweegbare of afneembare machinekappen
 
Kenmerken:
* Metalen of versterkt kunststof behuizingen met kunststof of RVS kop
* Positie sleutelgat aanpasbaar aan montagewensen
* Diverse actuators leverbaar
* Schakelend vermogen tot 10A
* Compacte bouwvorm