Inloopbeveiliging

Lichtschermen

Lichtscherm waarbij het middelpunt van de straalafstand 400 tot 450 mm bedraagt. Gezien de penetratiediepte moet een lichtscherm voor inloopbeveiliging verder van de gevaarzetting af geplaatst worden dan een handbeveiliging of vingerbeveiliging Dit type lichtscherm wordt veel toegepast in combinatie met muting.
Wanneer voorkomen moet worden dat personen gevaarlijke zones rondom en in machines kunnen betreden, biedt deze inloopbeveiliging de oplossing. Dit lichtscherm schakelt bij detectie van personen direct het noodstopcircuit in.

Inloopbeveiliging voorzien van automatische muting
Bij automatische doorvoer van producten is het niet gewenst dat het noodstopcircuit geactiveerd wordt wanneer er producten door het lichtscherm gevoerd worden. Muting, het gecontroleerd overbruggen van de veiligheidsuitgangen, biedt hiervoor de oplossing. Het onderscheid tussen personen en goederen wordt gemaakt op basis van mute voorwaarden.
 
Mute componenten voor inloopbeveiligingen
De Smartscan modulaire 'T' muting profielen en 'L' muting profielen zorgen voor een eenvoudig te installeren integrale mute oplossing. Deze mute profielen worden onderop de lichtschermen gemonteerd en vormen een geheel. Deze oplossing bespaart installatietijd en drukt hiermee de kosten per geinstalleerd lichtscherm.
 
 Toepassingen van inloopbeveiliging
* Palletiseermachines
* Aan- en afvoerbanen robots
* Folie wikkelaars
 
Kenmerken van lichtschermen voor inloopbeveiliging
* Plug en Play aansluiting door connectoren
* Geen uitlijning van muteprofielen nodig
* Geïntegreerd veiligheidsrelais en mutemodule
* Geïntegreerde LED mutinglamp
* Eenvoudige installatie zonder dip switch instellingen

Bent u op zoek naar een lichtscherm voor inloopbeveiliging? Bekijk hier onze veiligheidsproducten