IOG 207 Infrarood snelheidbegrenzing systeem

Kenmerken van het Indoor-Outdoor Snelheidbegrenzing-systeem IOG
- Sensorgestuurde Binnen / Buiten erkenning
- Lagere snelheid in binnenruimten
- Maximale snelheid in buitengebieden
- Detectie bereik van 1 m tot 20 m
- Beschermd tegen sabotage
- Zelfcontrolerende functie
- Eenvoudige montage
 
Functionaliteit van het Speedzone systeem
Na installatie van het IOG-207 snelheidreductieysteem op het voertuig zal de snelheid bij het inrijden van een binnenruimte automatisch verminderend worden en de snelheid automatisch weer verhoogd worden na het naar buitenrijden.
Door dit te doen is vraagt men geen aanvullende handeling van de chauffeur zodat de organisatorische controle op de snelheid vervalt door een technische systeem. De sensor van het IOG-207 systeem is een optische sensor, gebaseerd op IR technologie.
 
Bent u op zoek naar dynamische snelheidsbegrenzing op heftrucks en magazijnvoertuigen?
 
De IR sensor
De sensor zendt een gecodeerde infrarood licht uit via krachtige diodes en ontvangt dit gecodeerde licht via een geïntegreerde lens. Met behulp van een signaal evaluatie wordt bepaald of er een detectie is binnen het sensorbereik, de detectie van het dak van het gebouw. De codering zorgt dat de snelheidsbegrenzing, ook wel speedzoning systeem genoemd, grotendeels ongevoelig is voor bijvoorbeeld zonnestralen en andere weesinvloeden. Na detectie kan door middel van een  potentiaalvrij contact (relais contact) een snelheidverlaging doorgegeven worden aan het voertuig.  
 
Inzet in de situatie-specifieke omstandigheden
De IOG-207 kan eenvoudig en gemakkelijk worden aangepast in de situatie-specifieke omstandigheden. Door geïntegreerde potentiometers kan het het in- en uitschakelen en de  schakeltijd dienovereenkomstig worden aangepast. Op deze manier kan voorkomen worden dat boomtoppen of bovengrondse leidingen de snelheid ongewenst zouden reduceren . Het dak van een gebouw wordt bij de inbedrijfstelling ingeleerd door middel van een teach-in proces. Hierdoor bepaalt de IOG-207 zelf degemiddelde reflectiviteit en dakconstructie.
 
montage
Door de compacte behuizing en een 2,5 m lange aansluitkabel kan het  Indoor / Outdoor snelheidsysteem op elke voertuig gemonteerd worden.
 
Voordelen van het Indoor-Outdoor Snelheidbegrenzing-systeem
- Minder risico op ongevallen
- Minder schade aan eigendommen
- geen eigen snelheid handhaving nodig
- Optimaal en veilig gebruik van het voertuigen
- Geen gevolgschade