Icnita Claitec aanrijdalarmering voertuigveiligheid

Icnita Safety / Claitec is een voorloper in het creëren van oplossingen voor industriële veiligheid en het voorkomen van arbeidsongevallen. RFID (Radio Frequency Identification) technologie is de basis van hun oplossingen en technologische specialisatie. Het Icnita Safety PAS Pedestrian Alert System
 
De laatste jaren hebben zij zich gespecialiseerd in de implementatie van technologische oplossingen voor heftruckchauffeurs. Zo zijn er systemen die de aanwezigheid van voetgangers signaleren en systemen die waarschuwen op kruispunten met heftruck en voetgangersverkeer.
 
Het aanrijdalarmering systeem is een oplossing waarbij voetgangers zijn uitgerust met een elektronische tag en de voertuigen zijn uitgerust met een detectiesysteem. Voertuigen hebben een onzichtbaar veld om zich heen; indien een elektronische tag in het voertuigveld gedetecteerd wordt in een gebied van 0,5 tot 6,5 meter dan is er gevaar op een aanrijding en volgt een waarschuwing en/of automatische snelheidsreductie van het voertuig.

Door de gebruikte technologie is er vanuit ervaring bekend dat de velden niet nauwkeurig gevormd worden en de afstand tussen het voertuig en de voetganger niet altijd gelijk is.