Hefmast aanrijdbewaking systeem

Schadepreventie bij daksteunen, onderdoorgangen en sprinklers.  

Het hefmast aanrijdbewaking systeem AFS-107 is een effectief beschermingsysteem bij hoge hefmasten bij hoogheffende orderpickers, smallegangentrucks, reachtrucks maar ook heftrucks.
Gelet op de remafstand van het voertuig, wordt het systeem op afstand van de lage onderdoorgamg of ander obstakel gemonteerd. 

Op zoek naar aanrijdbewaking systemen?
 
De fotocel is gekoppeld aan een radio-transmitter , indien onbediend,  een radio signaal uitzendt een naar de ontvanger op het voertuig.

Indien de mast van het voertuig de lichtstraal verbreekt is er een kans op een aanrijding tussen deze mast en een vast object. De radiozender schakelt het signaal uit en het voertuig remt automatisch zodat een aanrijding wordt voorkomen. Na het herstel van het radio signaal is het nog steeds niet mogelijk dat het voertuig kan doorrijden.

Met een override knop kan de bestuurder het voertuig uit de gevarenzone rijden waarna, na een reset signaal op de stuurkast, de chauffeur het voertuig weer volledig kan gebruiken.  
 
Schade aan gebouwen en aanrijdingen ontslaan vaak wanneer de bestuurder niet genoeg aandacht heeft voor masthoogtes en onderdoorgangen of afgeleid is. Deze kunnen effectief worden vermeden door schadepreventie AFS 107
 
 
Voordelen van het hefmast aanrijdbewaking systeem
- botsing voorkomen met de hefmast
- veiligheid op het hoogste niveau
- veilige installatie van het systeem op hoogte
 
Hefmast aanrijdbewaking systeem kenmerken
- RF radio-eenheid
- klantspecifieke installatie mogelijk
- alarm reset op controle kabinet