Handling systemen – pallet dispenser en draaitafel

Pallet dispenser
Een pallet dispenser geeft lege pallets uit aan een transportsysteem, middels een haakse overzetter kunnen de pallets op een transportbaan worden geplaatst. Met een heftruck kunnen lege pallets in de dispenser geplaatst worden. De ruimte waarin de pallets worden geplaatst is geheel vervaardigd uit gesloten plaatwerk. De pallets blijven daarom niet hangen of steken. Dat vergemakkelijkt het proces voor de heftruckchauffeur. De dispenser is leverbaar voor verschillende palletafmetingen
 
Draaitafel rollenbaan
Voor pallettransport wordt er een draaitafel ingezet wanneer de transportrichting van een pallet moet worden veranderd, zonder dat de pallet roteert ten opzichten van de transportrichting. Dat kan bijvoorbeeld relevant zijn wanneer er een barcode op de pallet leesbaar moet zijn vanaf de zijkant van de transportbaan.
 
Al dit soort handling systemen geven vaak risico’s voor de gebruiker, Inrato assisteert u als machinebouwer om uw pallet dispenser en draaitafel veilig en onder CE uit te leveren. Met laserscanner druklijsten of veiligheidbumper. Ook adviseren wij in de levering van veiligheidscomponenten bij een re-fit, RI&E of machineveiligheid upgrade.