GMU smallegangen personenbeveiligingsysteem

Voordelen:
- Preventie van persoonlijk letsel
- Gemengde bezetting van voertuig en voetganger in gangpad mogelijk
- Geen dure aanpassingen aan de stellingen of in de gangpaden
- Naleving van regelgeving en wet
 
Het Mobiele Persoons Beschermingsysteem GM-107 is ontwikkeld voor alle geleiding gestuurde voertuigen in smalle gangpaden in temperatuurgebieden boven 0 graden om
te voldoen aan de wettelijk eisen en regelgeving met betrekking tot aanrijdbeveiliging  in smalle gangen magazijnen.
 
Om botsingen en aanrijdingen tussen personen en/of voertuigen met combitrucks en hoogheffende orderpickers in gangpaden te voorkomen biedt het personen detectiebeveiliging  systeem de oplossing.
 
Bent u op zoek naar een smallegangen persoonsbeveiliging?
 
Toepassingen:
- Combitrucks
-  Hoogheffende orderpickers
 
Kenmerken:
- Detectie in de rijrichting en in de gangpaden
- Scanvelden zijn instelbaar op bedrijfsspecifieke magazijnsituatie
- Gecertificeerd systeem conform richtlijnen en veiligheidsnormen
- Systeem voert interne controle uit op juiste werking voor optimale veiligheid
- Leverbaar in coldstore uitvoering  tot – 30 graden Celcius
 
Het GM-107CPU smallegangen aanrijdbeveiligingssysteem voldoet aan PL d volgens EN ISO 13849). Het is EC type getest en gecertificeerd, daardoor is het niet alleen mogelijk het systeem te gebruiken in gangpaden waar of voertuigen of personen werkzaam zijn maar eveneens in een gemengde operatie (tegelijkertijd personen en voertuigen aanwezig).
 
Systeem
Het smallegangen personenbeveiliging-systeem GM-107CPU bestaat uit twee laserscanners, een centrale micro-processor gestuurde elektronisch systeem en de nodige ingangen en uitgangen.  
 
Het hart van het systeem, de centrale besturingseenheid is gebaseerd op moderne microprocessor technologie. Het is flexibel en kan worden geprogrammeerd met vele enkele functies (ook achteraf) en wordt in het voertuig gemonteerd. Er is een CANbus-interface waarmee ook met de nieuwste voertuigen gecommuniceerd kan worden.
 
Uitrusting van het voertuig
Een laser scanner is geïnstalleerd, zowel in de rijrichting als in de hefzijde. Hierdoor wordt het voertuig bewaakt op een hoogte van ca. 20-30 cm vanaf de vloer. De laserscanners zijn verbonden met de besturingselektronica GM-107cpu die de communicatie van- en naar de voertuig elektronica regelt via de voertuiginterface. Deze voertuiginterface van het smallegangen aanrijdbeveiligingsysteem vertaalt de signalen uit de sensoren en overige componenten) richting het voertuig. Alle signalen worden fail-safe uitgevoerd  volgens  PL d EN ISO 13849.
 
Functies GM-107CPU Basis uitvoering
 
Het smallegangen personenbeveiliging-systeem wordt automatisch in werking gesteld bij bediening van het voertuig. Een zelftest garandeert een veilige werking. 
 
Het smallegangen aanrijdbeveiligingsysteem wordt geactiveerd bij binnenkomst van elk gangpad binnenkomst. Vanaf dan is het niet mogelijk dat een voetganger ontgedetecteerd het voertuig benadert zonder een alarm te veroorzaken.
 
Het smallegangen personenbeveiliging-systeem wordt gecontroleerd op een veilige activering bij binnenkomst van elk gangpad. In geval van storing wordt het voertuig automatisch gestopt.
 
Gevarenzone bewaking
In de smalle gangen wordt de geprogrammeerde gevarenzone voor- en achter de voertuig permanent bewaakt in de rijrichting.
 
Gevaar of alarm situatie
Wanneer een persoon of obstakel in de gevarenzone gedetecteerd wordt, wordt het voertuig automatisch gestopt. Deze stop kan niet worden beïnvloed door de bestuurder!
 
Alarm reset
DE alarm stop zal regulier worden vrijgegeven als er niet langer een persoon of obstakel in de
gevarenzone aanwezig is. De bestuurder kan zijn weg vervolgen. Op aanvraag kan een vrijgave functie worden geïnstalleerd.
 
Tijdens een alarm kan de bestuurder een mute knop te activeren (bevestigen alarm knop)
op de bestuurder console en daarmee doorrijden op zijn eigen verantwoordelijkheid voor 10 sec. op
kruipsnelheid.
 
Indien het voertuig stilstaat wordt geen alarm gegeven; dit zorgt voor een comfortabele werking van het voertuig.
 
Verlaten van het gangpad
Bij het verlaten van het gangpad wordt het smallegangen aanrijdbeveiliging-systeem automatisch
Gedeactiveerd, buiten de smalle gangen is er normaal gesproken geen detectie.
 
Functie aanduiding
Voertuigen welke af ​​fabriek zijn voorzien van een interface, tonen functies en meldingen op de display. Indien het voertuig naderhand wordt uitgerust met een interface worden de functies
 via een extra display of met optische en akoestische signalen aangegeven.
 
Optionele functies van het smallegangen aanrijdbeveiligingssysteem
Door de inbouwpositie van de laserscanner op een combitruck aan de hefzijde (met uitzondering van 4-weg voertuigen en speciale modellen) de cabine dient geheven te worden tot een hoogte van ca. 30 cm vanaf de vloer in deze richting, zodat de laser scanner kan "scannen". Als de laser scanner bedekt wordt door de lage cabine is alleen kruipsnelheidmogelijk. Deze ongecontroleerde situatie wordt optisch weergegeven door een extra geïnstalleerde knipperlicht.
 
Met het personenbeveiligingssysteem voor combitrucks GM-107CPU wordt ervoor gezorgd dat het voertuig het smalle gangpad alleen met kruipsnelheid kan verlaten volgens DIN 15185-2 en BGV D 27.
Deze einde gangpad veiligheid kan worden aangeboden in drie verschillende versies:
a) Comfortabel afremmen naar kruipsnelheid en blijven rijden met kruipsnelheid;
b) Afremmen tot stop en blijven rijden met kruipsnelheid;
c) Afremmen tot stop met de mogelijkheid tot muting volgens de verantwoordelijkheid van de bestuurder om verder te rijden met kruipsnelheid.
 

Volledige stop bij gangpad einde
Het smallegangen aanrijdbeveiliging-systeem GM-107CPU  beveiligt doodlopende gangpaden
 
Een automatisch geregeld volledige stop op het einde gangpad kan worden aangeboden in drie versies:
a) Met een eenvoudige volledige stop van het voertuig zodat deze de muur niet kan raken;
b) Met een uitgebreid volledige stop van de heftruck aan het einde van het gangpad. In dit geval heeft de bestuurder nu de mogelijkheid om via een knop op de bestuurder console of via een
voetpedaal verder te rijden met kruipsnelheid.
c) Met een uitgebreid volledige veilige stop op 1 m afstand voor de vluchtweg. Op deze wijze kan de bestuurder het voertuig verlaten bij calamiteiten Verder rijden is alleen mogelijk als de last ten minste 2 m hoog is. In dat geval is de vluchtweg nooit geblokkeerd.
 
Op speciaal verzoek kan het systeem aan het einde gangpad worden uitgeschakeld zodat de muur niet gedetecteerd wordt Deze extra functie verhoogt inderdaad het comfort  maar vermindert duidelijk de veiligheid aan het einde van het gangpad. Rijden kan alleen met kruipsnelheid maar zonder detectie.
 
Daarentegen is een veel veiliger permanent actieve modus mogelijk tot het moment waarop
het voertuig de smalle gangpad verlaat. Deze extra functie is leverbaar als GM-107CPU Plus
 
Smallegangen personenbeveiliging-systeem  GM-107CPU Plus
Door deze extra functie wordt de detectie uitgevoerd voor- en achter het voertuig afhankelijk van de snelheid. Dit betekent dat bij een hoge snelheid, het detectieveld van de gevarenzone groter is 
(aangezien het voertuig een lange remweg heeft) en bij lage snelheid het detectieveld van de gevarenzone kleiner is met slechts een kort detectieveld (aangezien het voertuig een korte remweg heeft).  Deze optionele unit maakt het bijzonder veilig gebruik van het gangpad einde. Zo wordt de toestand veilig bewaakt wanneer het voertuig bij gangpad einde aankomt. Een persoon die in het gangpad loopt is hierdoor altijd beveiligd.
 
Accessoires
Verkeersbord VZ-107
Rijpaden en looppaden dienen juist aangegeven te worden; wij bieden verkeersborden en kunnen ook de productie van speciale borden verzorgen tot aan elektrische lichtborden.
Verordening
BGV D 27;
DIN EN 528
 
Ggangpad doorloopbeveiliging  DSS-107
Drie touwen aangebracht met veerpluggen voorkomen het onderdoorlopen van stellingen en klimmen door palletposities
Verordening
BGV D 27;
DIN EN 528
 
Kruisend gangpad veiligheid QGS-107
Kruisend verkeer of een obstakel aanwezig in een kruisend gangpad wordt herkend en beveiligd. Optioneel kan slechts een optisch / geluidsalarm gegeven worden of een naderend voertuig kan automatisch worden gestopt.
Verordening
DIN EN 528,
BGV D 27
 
Einde gangpad Veiligheid RAD-107
De stellingen worden aan het einde voorzien van sensoren welke de voertuigen en voetgangers detecteren. Optisch en akoestisch wordt dit aan de voorzijde van de stellingen weergegeven. Op deze manier wordt gewaarschuwd bij het inrijden of inlopen van een gangpad.
 
Toegang autorisatiesysteem
Gebruik van het voertuig voor de bestuurder welke de toestemming hiervoor heeft. Een Toegang autorisatiesysteem is meer dan een operationele urenteller; het ondersteunt managementinformatie  en geeft voertuiggegevens .
 
Camera eenheid CCD-107
Het vrije zicht van een bestuurder is heel vaak beperkt door pallets of door de voertuigmast. Een camera systeem bevorderd een juist gebruik van een voertuig. Het niet-bewaakte gebied onder de cabine  is een voorbeeld van een zone die zonder camera door de bestuurder niet te zien is.
Verordening
BGV D 27;
DIN EN 528
 
Technische gegevens van het aanrijdbeveiligingssysteem voor combi-trucks
Controle-eenheid: 280 x 180 x 95 mm
Laser scanner: 155 x 185 x 160 mm
Controle-eenheid: Aluminium
Laser scanner: Aluminium
16-110 V DC met potentiële scheiding (functiegebied) <55W meestal 75W max.
IP 54
8 AC / 250V
IEC 68-2
nom. -10 ° C tot + 50 ° C, (optioneel vrieshuis uitvoering  -40 ° C)
5 - 95% relatieve vochtigheid
potentiaalvrije relaiscontacten als uitgangen
potentiële gescheiden uitgangen
 
Frequentie gebied: 10-150 Hz
Amplitude: 0,35 mm ± 0,05 mm, 20 schokken p. A. 3 assen
Lange termijn shock: 10g, 16ms, 1000 ± 10 shock p. A. 3 assen
Klasse II
16ms maximale
Controle circuits: Ölflex-110/05, 0,75 mm2
Supply circuits: Ölflex-110/05, 1,0 mm2
Sensor circuits: UNITRONIC-LiYCY, 0,25 mm2
EN 61496-1 cat 3 of PL d volgens EN ISO 13849-1
 
Normen, richtlijnen
1. Aanbevelingen voor personen beschermingssystemen en voertuigen voor smalle gangen in hoogbouw magazijn (BIA, BG)
2. Controlelijst voor personen beschermingssystemen in smalle gangpaden.
3. Wettelijke eisen voor gelijktijdige werking van voetgangers
en voertuigen in een smalle gangpad
DIN 15185-2, EN 954-1, EN 60204-6.2.1 en 6.3.2, EN 61496-1 en
prEN61496-3, BGV D 27, EN 981, EN 842, EN 457, ISO 11429,
EN 1175-1, EN 50178, DIN 40839, DIN ISO 13849-1