Fotocellen

Enkele straal van infraroodlicht om producten te detecteren. Drie principes: Uitgezonden infrarood licht wordt teruggekaatst door het product zodat de fotocel detecteert dat een product aanwezig is (taster type); uitgezonden infrarood licht wordt teruggekaatst door een reflector zodat bij het verbreken de fotocel detecteert dat een product aanwezig is (reflex type); uitgezonden infrarood licht wordt ontvangen door een ontvanger zodat bij het verbreken van de straal de fotocel detecteert dat een product aanwezig is (through beam type).

Om objecten te detecteren op bijvoorbeeld rollenbanen, bieden deze mult-voltage fotocellen een doeltreffende oplossing. Deze fotocellen zijn geschikt voor praktisch alle soorten voedingsspanningen. Door de diversiteit in modellen, zijn verschillende bereiken en beschermingsklassen verkrijgbaar. De fotocellen werken met een relaisuitgang, een versterker is dan ook overbodig.
Smartscan fotocel relais uitgang multi-voltage muting.
 
De fotocel worden compleet geleverd met beugel, kabel en reflector (model afhankelijk) en zijn eenvoudig uit te lijnen, de behuizingen zijn geschikt voor industriële omgevingen.
 
Toepassingen
* Positiebepaling producten op rollenbaan
* Detectie van producten
* Detectie van resterende verpakking
* Detectie van breuk in rollen verpakkingsmateriaal
 
Kenmerken:
* Voedingsspanning 12 - 250 V AC/DC
* Relais uitgang
* Bereiken van 30 cm tot 30 m beschikbaar
* Leverbaar met gevoeligheidinstelling (trimmer)
* Standaard versie IP 65
* IP 67 water-proof type