Explosieveilige-voetschakelaar

De explosieveilige-voetschakelaar is een veiligheidsschakelaar welke met de voet bediend wordt voor het starten van machines in EX Explosiegevaarlijke omgevingen waarbij dit uit praktisch oogpunt niet met de hand kan. Er zijn versies leverbaar waarbij het onbedoeld bedienen van voetschakelaars wordt voorkomen door aanvullende beveiligingen. Er dient eerst een pal die met de punt van de schoen weggeschoven moet worden voordat het pedaal bediend kan worden.  

Bent u op zoek naar een voetschakelaar? Bekijk hier onze producten.​

Om machines te bedienen waarbij men niet met de hand een schakelaar kan bedienen in EX Explosiegevaarlijke ruimten bieden voetschakelaars of voetpedalen de oplossing. Veelal bij machines waarbij de besturingskast buiten het bereik van de operator staat, kan men lokaal de machine toch een commando geven.

De EX Explosieveilige voetschakelaar is een veiligheidsschakelaar met toepassingen voor machines zoals bijvoorbeeld (petro) chemische installaties, droge stoffen installaties en omgevingen met gassen.

​Bekijk hier onze producten op het gebied van voetschakelaars
 
Schakelelementen 
Er zijn snap-action en slow-action schakelelementen leverbaar in enkelvoudige of dubbele gedwongen N/C en N/O contacten vrijwel alle voetschakelaars. Door gebruik te maken van dubbele gedwongen contacten voldoen de voetschakelaars aan de hoogste veiligheidscategorie en zijn daardoor geschikt voor de meest gevaarlijke machine toepassingen.
 
Kenmerken voetschakelaar
* Beschermkap uit aluminium
* grote schakelvermogens
* vergrendelbare of vrije bediening
* leverbaar met enkele of dubbele N/O en of N/C contacten

Toepassingen voetschakelaar
* (vaten) sluitmachines
* mengers
* bediening vultrechters
  

Bekijk hier onze voetschakelaar producten