Voertuigveiligheid

Steeds vaker worden arbeidsongevallen en schades veroorzaakt door zelfrijdende voertuigen zoals AGV en shuttles die steeds vaker voorkomen op de werkvloer.  

De aandacht gaat veelal uit naar de productiviteit van zelfrijdende middelen om goederen intern te vervoeren maar ook naar geautomatiseerde magazijnen. Door een gebrek aan aandacht voor veiligheid kan het daar goed mis gaan.
Inrato biedt verschillende veiligheidsoplossingen om de interne voertuigveiligheid van uw bedrijf te verhogen.Waar voertuigen bewegen ontstaan risico’s. En waar voertuigen en mensen naast elkaar bewegen wordt de kans op ongevallen met letsel groter. Omdat risico’s en kosten bij calamiteiten hoog op kunnen lopen is aandacht voor voertuigveiligheid noodzakelijk. Met ruim twintig jaar ervaring in de veiligheid branche weten we dat geen situatie hetzelfde is. Wij kijken samen met u wat er nodig is om de veiligheid werkbaar te verhogen. Met een praktische instelling worden er oplossingen gevonden die veilig, productief en haalbaar zijn en voldoen aan de geldende veiligheidseisen en richtlijnen.

Wij hebben een breed assortiment aan actieve voertuigveiligheid systemen waarbij zelfrijdende voertuigen en medewerkers veilig samenwerken. Onze oplossingen worden onderverdeeld in schakelende veiligheidssystemen en scannende veiligheidssystemen. 

Schakelende voertuig veiligheidssystemen
Veiligheidslijsten, ook wel druklijsten genoemd, worden toegepast aan de zijkanten van AGV-voertuigen, bij een afslaande beweging worden medewerkers beschermd tegen aanrijdingen. Drukbumpers aan de voorzijde en achterzijde van de AGV of shuttle zorgen voor aanrijdbeveiliging waarbij de indrukdiepte zorgt voor het opvangen van de remweg.   

Scannende voertuig veiligheidssystemen
Een laserscanner scant de omgeving in de rijrichting van de AGV of shuttle en kan daardoor vroegtijdig de snelheid verlagen of stoppen. Door het scanveld van 270 graden kan een grote zone veelvuldig geanalyseerd worden op onveilige situaties zoals een mogelijke aanrijding met een voetganger. Echter wanneer op korte afstand een persoon voor de AGV loopt of door het afslaan van de AGV wordt de scan afstand ineens sterk verkleind. Vandaar dat bij vrij rijdende AGV en shuttles een combinatie van veiligheidlaserscanner en veiligheidsbumper een veilige zet is.   

Oplossingen voor voertuigveiligheid
Bent u benieuwd wat Inrato voor u kan betekenen op het gebied van voertuigveiligheid van uw AGV en Shuttle? Ons brede assortiment bestaat onder andere uit laserscanners, veiligheid bumpers, druklijsten, handheld tablet pendants, optische en akoestische waarschuwing signalen en autorisatiesystemen.