Machineveiligheid

Werkt u in een omgeving met machines? Dan kunnen veiligheidsrisico’s hoog op lopen. Inrato International biedt verschillende veiligheidsoplossingen om de machineveiligheid en machinebeveiliging in uw bedrijf te verhogen. 

Risico's met machineveiligheid
Uit onderzoek van de Inspectie SZW blijkt dat 25% van alle arbeidsongevallen een gevolg is van werken met onveilige machines. Om de kans op ongevallen te verminderen moeten machines voorzien worden van veiligheidscomponenten voor machinebeveiliging. Deze veiligheidscomponenten worden opgenomen in het veiligheidscircuit wat ook wel noodstopcircuit wordt genoemd. Inrato is uw specialist voor machineveiligheid en machinebeveiliging. Met een praktijkgerichte visie vinden wij samen met u oplossingen die veilig, productief en haalbaar zijn en voldoen aan de geldende richtlijnen en normen. 

Oplossingen voor machineveiligheid en machinebeveiliging
Veiligheid begint bij bewustzijn, bewustzijn dat er gevaren aanwezig zijn. Als de gevaren op de werkvloer in (productie)omgevingen onderschat worden of gebagatelliseerd dan zal het veiligheidsbesef laag zijn en zal men ook veiligheidseisen beschouwen als onnodig en als onzin bestempelen. Er moet dan eerst een ongeluk gebeuren voor het bewustzijn van de aanwezigheid van gevaren ontstaat. Het besef is dan helaas pas geïnitieerd door de wens tot het voorkomen van een herhaling van een ongeluk. Graag zouden wij voordat een ongeval ontstaat al de veiligheid bewustwording creëren tot een veiligheid bewustzijn.

Aanbod voor machineveiligheid
Inrato International biedt u een op maat gemaakte oplossing om de veiligheid in uw organisatie te verbeteren en ongelukken te voorkomen. Ons aanbod bevat onder andere lichtschermen, veiligheidsmatten, veiligheidsschakelaars, machinebeveiliging, modulaire machineafscherming en meer.

CE-markering
Ook voor vragen over machines zonder CE-markering bijvoorbeeld door eigen bouw of CE-markering bij samengestelde machines kunt u terugvallen op onze jarenlange ervaring. CE markering in een notendop is dat u de bewijslast heeft dat uw machines voldoen aan de gestelde europese normering. Voorkom een economisch delict en daarmee een hoge boete. Laat ons u helpen om CE-marking als vriend te beschouwen.

Wat kunnen wij voor u betekenen:

  • Controleren van handleiding(en); voldoet deze aan de gestelde normen
  • Risico inventarisatie machines
  • Klopt de oplossing in het veiligheidsperspectief
  • Verklaring gevolgde europese richtlijnen en normen