ELOspeed-automatische-snelheidsaanpassing

ELOspeed biedt automatische snelheidsaanpassing ‘Buiten voluit en binnen gas terug’
 
De Elokon ‘ELOspeed’ van Inrato is een snelheidsbeperkingssysteem die er voor zorgt dat de rijsnelheid van de heftruck in een gebouw automatisch wordt gereduceerd tot een vooraf ingesteld veilig niveau (Vmin). Eenmaal buiten wordt de maximumsnelheid weer tot de oorspronkelijke maximumrijsnelheid (Vmax) verhoogd.

Bent u op zoek naar Elospeed dynamische snelheidsbegrenzing op heftrucks en magazijnvoertuigen?
 
Beter nog dan blind vertrouwen op de oplettendheid en discipline van de heftruckbestuurder is het automatisch reduceren van de rijsnelheid in binnensituaties.

Het Elokon "ELOspeed"-systeem herkent automatisch of de heftruck binnen- of buiten wordt gebruikt. De chauffeur heeft er dus geen omkijken naar. Deze oplossing is bedoeld voor de volgende situaties. In de dagelijkse praktijk komt het regelmatig voor dat heftrucks zowel binnen, als buiten worden ingezet. Omdat er buiten meestal meer ruimte en overzicht is en er doorgaans ook minder passerende voetgangers zijn, kan hier doorgaans veiliger met de maximumsnelheid worden gereden. Als dezelfde heftruck vervolgens naar binnen rijdt, is de situatie geheel anders. De beperkte ruimte in de gangpaden met minder overzicht en meer rondlopende collega’s en bezoekers maken het vaak ronduit gevaarlijk om hier net zo hard als buiten te rijden. Hectiek, vermoeidheid en hoge werkdruk in piekperiodes leiden tot onachtzaamheid van de heftruckbestuurder en zijn vaak reden waarom er binnen toch veel te hard wordt gereden en er ongevallen kunnen gebeuren. Dus luidt het devies ‘gas terug!’
 
Veiligheid en productiviteit
Met de ELOspeed worden ongelukken met verwonding van personen in veel gevallen voorkomen, of in elk geval beperkt. Het levert echter ook minder dure schades en reparaties aan gebouwen, stellingen, voertuigen en goederen op. Dat een lagere rijsnelheid altijd leidt tot een lagere productiviteit is een foute veronderstelling;Het betreft bij een continu inzet gemiddeld enkele pallets per uur minder. De maandelijkse heftrucktesten tonen keer op keer aan dat de productiviteit inderdaad slechts marginaal verminderd bij een gereduceerde rijsnelheid, terwijl het vrijwel altijd een gunstiger energieverbruik, minder stress en meer veiligheid oplevert.
 
Werking ELOspeed-automatische-snelheidsaanpassing
Het ELOspeed dynamische snelheidsysteem monitort en herkent structuren (bijvoorbeeld het dak van een magazijn) boven de vorkheftruck tot een instelbare afstand van 2 tot 24 meter boven de positie van de sensor. De sensor zendt een verticale radarpuls uit boven de heftruck of ander voertuig en reflecteert al dan niet terug. Daarmee herkent het systeem of de heftruck binnen of buiten rijdt. De rijsnelheid wordt dan automatisch in de beide ‘speedzones’ aangepast. De gewenste snelheidsreductie is vooraf instelbaar. Doordat het ELOspeed op een heftruck of een ander voertuig wordt gebouwd en stand-alone functioneert, hoeven geen sensoren in en rond gebouwen gemonteerd te worden. Bovendien is het systeem in principe universeel toepasbaar op alle gangbare heftruckmerken, die met een controller zijn uitgerust. Dit geldt dan zowel voor verbranders, als elektrische heftrucks. Het sensorbereik en de gevoeligheid kunnen worden aangepast naar de specifieke omgevingsomstandigheden en gewenste veldbreedte. Deze aanpassingen kunnen worden uitgevoerd zonder tussenkomst van een PC via DIP schakelaars in de sensor behuizing. De gestabiliseerde voeding, 12V of 24V wordt afgenomen van de heftruck of het voertuig. Om het systeem te beschermen tegen spanningspieken, wordt het geheel afgezekerd. De werking wordt aangegeven met een LED.
 
Sabotagebestendigheid ELOspeed-automatische-snelheidsaanpassing
Het systeem lijkt in principe gemakkelijk te saboteren, door bijvoorbeeld een sensordraad door te knippen, of los te koppelen. Maar het directe gevolg daarvan is dat er buiten ook alleen met de lagere Vmin snelheid kan worden gereden, dus dat levert niets op. Hetzelfde geldt voor het afdekken van de daksensor met bijvoorbeeld plakband of aluminiumfolie. Andere snelheidsreductiesystemen die bijvoorbeeld door vaste sensoren bij de in- en uitgangen worden aangestuurd, worden soms gesaboteerd, doordat de chauffeur bewust de uitgang als ingang gebruikt om daarmee ook binnen in het magazijn harder te kunnen rijden.

Bij de ELOspeed kan dat eenvoudigweg niet. Doordat het ELOspeed dynamische snelheidsysteem geen technische aanpassingen behoeft aan gebouwen, wordt ook bespaard op het aanleggen van elektrische voedingen en overige gebouwgebonden aanpassingen.
 
Risico’s van te snel rijden
Met het automatisch aanpassen van de rijsnelheid van de heftruck aan de omgeving heeft de chauffeur - en de omgeving - meer tijd om te reageren op onverwachte en gevaarlijke situaties.
 
Toepassingen en kenmerken ELOspeed-automatische-snelheidsaanpassing

  • Dynamische snelheidsbegrenzing voor heftrucks en magazijntrucks;
  • Optische herkenning of heftruck of ander voertuig binnen of buiten rijdt;
  • Automatische aanpassing maximumsnelheid in het binnen- en buitengebied;
  • Uitbreidbaar met automatische hefhoogtelimitering van de hefmast;
  • Geen aanpassing omgeving nodig. 
Het ELOspeed-systeem herkent automatisch of de heftruck binnen- of buiten wordt gebruikt en past daarop de maximumrijsnelheid in de ‘speedzones’ aan. De sensor zendt een verticale radarpuls naar boven uit. Binnen is er sprake van reflectie via het plafond, dus snelheidsreductie; buiten niet.