elodistance vorkdiepte systeem

Voordelen van het Elo distance last afstand controlesysteem:
- veilige en stabiele stapeling van goederen met verschillende formaten
- voorkomen van schade aan goederen en aan pallets
- vermindering risico van omvallende pallets en goederen  

Alleen met een veilige, duidelijk te bedienen machine als een vorkheftruck of magazijntruck is het mogelijk voor chauffeurs om veilig en effectief te werken en een hele dag zonder schade te rijden.
 Elk jaar vinden er helaas honderden ernstige en vermijdbare ongevallen vinden plaats met het gebruik van heftrucks en magazijnvoertuigen.
 
Gevolgschade groot door verstoring logistiek proces
Volgens de statistieken vinden de meest ernstige ongevallen plaats bij het kantelen van de heftruck of het laten (om)vallen van de lading.Om de kans op ongelukken te voorkomen is biedt ELOKON een oplossing voor dit probleem.
 
Klik hier voor voertuigbeheersing systemen
 
Wist u dat een heftruck gemiddelde van ongeveer 380 kilometer per week in de fabriek aflegt ? Dat is een lange route  en veel kan er gebeuren langs de afgelegde route. Ook onverwachte en ongewenste situaties ontstaan.  Dat is een hoge stress voor de chauffeur, de machine en de omgeving. En de factor "veiligheid" wordt steeds belangrijker, omdat, volgens een onderzoek door de Berufsgenossenschaft (professionele gilde) Nordrhein-Westfalen in Keulen de gevolgen van schade steeds groter.
 
last afstand controlesysteem
De ELOdistance - Lastafstand-Control-System  is een meetsysteem voor afstanden tussen de hiel van de vork en de last. Het ondersteunt de chauffeur tijdens het opnemen van de lading zodat de last niet te ondiep en ook niet te diep wordt opgetild. Te ondiep betekent dat de vork niet onder de laatste plank van de pallet steekt en te diep betekent dat een pallet achter de gewenste pallet gedeeltelijk opgetild wordt. In het beste geval wordt slechts de pallet geschampt maar de palet kan ook beschadigd raken zodat de pallet omvalt of bij een volgende oppak situatie breekt. Schade aan pallets en goederen is veelal slecht te zien en komt pas later naar voren in het logistieke proces. Deze schade zorgt voor vertraging en rommel als splinters en stukken hout op de werkvloer.      

Sensor controlesysteem
De afstandsensor die aan de achterzijde van het vorkenbord wordt geïnstalleerd bepaalt continu de afstand tot de last. De display in de cabine van de bestuurder geeft informatie over hoe ver de vorken onder de last gepositioneerd zijn. Met behulp van verlichte pijlen wordt de chauffeur geholpen om  de juiste positie te bereiken, al de juiste positie is bereikt wordt dit visueel weergegeven.  Hiermee geven ze de bestuurder de zekerheid dat de goederen op te pakken zijn zonder ze te beschadigen en zonder het gevaar van kantelen. Er zijn drie zelf programmeerbare  afstanden in te stellen voor drie veelgebruikte formaten en kunnen individueel ingesteld worden via de functietoetsen. De sensor is geschikt voor de inzet in binnen- en buitengebied.

Voordelen bij het gebruik van het last afstand controlesysteem
Oppakken verschillende soorten  goederen zonder kantelgevaar
voorkomen van schade aan de goederen en pallets
Geen tijdverlies als gevolg van het opnieuw stapelen of inpakken
Minimalisering van schade

Eigenschappen ELOdistance  last afstand controlesysteem
Eenvoudige installatie
Kan op alle soorten voertuigen worden geïnstalleerd
Duidelijke indicatie van de juiste pick-up positie
Onderhoudsvrij systeem
Geschikt voor extern gebruik en gebruik in diepvries toepassingen

Modulaire uitbreiding last afstand controlesysteem
Het last afstand controlesysteem kan uitgebreid worden met een display waarop de afstand tot de last real-time wordt aangegeven. Met deze afstand, in combinatie met de vorklengte welke bekend is voor de chauffeur, kan deze zelf de diepte van de vorken bepalen. Dit is wenselijk wanneer verschillende lastdieptes toegepast worden. De display toont de afstand zeer zichtbaar op de millimeter nauwkeurig. Krachtige, 14 mm hoge LED-indicators bieden een duidelijke aflezing ook buiten zonder dat de chauffeur verblind wordt.

Is eenvoudige montage van het lastafstand controlesysteem
De ELOdistance systeem wordt door middel van twee schroeven gemonteerd op een locatie die duidelijk zichtbaar is voor de chauffeur.  De sensor moet achter het vorkenbord boven de vork worden aangebracht en evenwijdig aan de vork gemonteerd worden. In het geval van een vaste sensor positie vindt de signaaloverdracht plaats direct door middel van de kabel in de meegeleverde kit; in het geval van voertuigen met een variabele vork hoogte (hoogheffende orderpickers door middel van een kabeltrommel of bestaande niet gebruikte mastkabel (3-aderig, niet opgenomen in de meegeleverde kit).

Veiligheid en comfort met een druk op een knop
De 3 vast in te stellen last afstandbepalingen kunnen worden ingesteld op locatie van de klant. Met de bedieningstoetsen zijn maximaal drie verschillende doelafstanden instelbaar. Aanpassingen nadien zijn eenvoudig in te stellen.


TECHNISCHE GEGEVENS ELOdistance
Beschermingsklasse:IP 65
Temperatuurbereik: -30 ° C tot +60 ° C
Voedingsspanning 12 V naar 48 DCV(+/- 20%)

Uitbreidingen en toebehoren
2 meetafstanden (F1 / F2 knoppen)
3 meetafstanden (F1 / F2 / F3 toetsen)
DCS-scherm, 5-cijfers LCD-scherm
5 m kabel carrier
10 m kabelrups
Geleidingsrol voor sleepcontacten
Trekveer voor kabelrups
Kabel terminal voor trekveer
Mast houder voor trekveer