EGO PRO Safe Move personen-aanrijdbeveiligingsysteem

EGO PRO Safe Move personen-aanrijdbeveiligingsysteem

Het EGOpro Safe Move systeem  waarschuwt de bestuurder van de heftruck zowel akoestisch als visueel, van de aanwezigheid en de positie van een voetganger.
Het systeem werkt zowel in het magazijn als op buitenterrein.
Veel ongevallen en botsingen tussen medewerkers en vorkheftrucks vinden plaats door een beperkt zicht, geluid, het dragen van gehoorbescherming en krappe onoverzichtelijke gebieden.

EGOpro Safe Move scant via sensoren op het voertuig naar actieve RFID-tags gedragen door voetgangers. Zodra een tag binnen het bereik van de sensor op het voertuig is, ziet de bestuurder op de display waar de voetganger zich bevindt en of het meer dan 1 voetganger zijn. De buitenste veiligheid ring is het 'waarschuwing gebied' met een licht- en geluidssignaal voor de bestuurder.
 
Komt de voetganger dichterbij het voertuig dan betreedt deze binnenste veiligheid ring 'ALARM'. Bij alarm kan het voertuig automatisch voor de bestuurder afgeremd worden tot zelfs stilstand. Hiermee wordt aanrijdingen en letsel voorkomen.
 
Werkbereik
De toegepaste RFID-technologie werkt op de UWB (Ultra Wide band) binnen een configureerbaar detectie van maximaal 30 meter. Hierdoor is het gevaar tijdig te detecteren ten opzichte van de remweg en ook geschikt voor grote voertuigen als wielladers, graafmachines en kranen.
 
Analyse
Het EGOpro Safe Move registreert alle interacties tussen voertuigen en voetganger dus ook alle bijna-ongevallen. Diverse data als voertuignummer, routes, datum en tijdstip, locatie, snelheid etc. worden vastgelegd , Met een software tool kan naast de vastgelegde date eveneens via Maps een zogenaamde heat map gemaakt worden van alle voertuigstromen en detecties.  
Hiermee worden de meest risicovolle situaties, gevaarlijke gebieden en operationele handelingen inzichtelijk gemaakt waarmee men handvatten heeft tot optimalisatie van productiviteit en veiligheid.