Driestanden voetschakelaars

De driestanden voetschakelaar is een veiligheidsschakelaar welke met de voet bediend wordt voor het starten van machines waarbij dit uit praktisch oogpunt niet met de hand kan. Indien het voetpedaal in de middenstand wordt gehouden zal de machine kunnen bewegen, bij het loslaten of verder indrukken van het pedaal stopt de machine. Bij een calamiteit is de reactie van de mens dat deze het pedaal verder indrukt zoals bij een rempedaal of geheel loslaat zoals bij een gaspedaal.
 
De voetschakelaar is een veiligheidsschakelaar welke met de voet bediend wordt voor het starten van machines waarbij dit uit praktisch oogpunt niet met de hand kan. Ook wel voetpedaal schakelaar of voetbediende schakelaar genoemd.

Bekijk hier onze producten op het gebied van voetschakelaars

Om machines te bedienen waarbij men niet met de hand een schakelaar kan bedienen bieden voetschakelaars of voetpedalen de oplossing. Veelal bij machines waarbij de besturingskast buiten het bereik van de operator staat, kan men lokaal de machine toch een commando geven.
Voor veiligheidsredenen worden versies met een beschermkap gebruikt, waarmee wordt voorkomen dat men per ongeluk op de schakelaar stapt en de machine ongewenst bediend wordt. Er zijn twee versies beschikbaar: vrije bediening en bediening met vergrendeling.
De voetschakelaar is een veiligheidsschakelaar met toepassingen voor machines zoals bijvoorbeeld kantbanken, perforeermachines, stansmachines en persen, machine schakelaar.

Schakelelementen 
Er zijn snap-action en slow-action schakelelementen leverbaar in enkelvoudige of dubbele gedwongen N/C en N/O contacten vrijwel alle voetschakelaars. Door gebruik te maken van dubbele gedwongen contacten voldoen de voetschakelaars aan de hoogste veiligheidscategorie en zijn daardoor geschikt voor de meest gevaarlijke machine toepassingen.
 
Kenmerken
* Beschermkap uit schokbestendig ABS
* Grote schakelvermogens
* Vergrendelbare of vrije bediening
* Leverbaar met enkele of dubbele N/O en of N/C contacten

Toepassingen
* Persen
* Stansmachines
* Perforeermachines
* Kantbanken  

Bekijk hier onze voetschakelaar producten