Dockshelter Afstand Detectiesysteem

Veilige afstand tussen dockshelter en trailer

Iedere bestuurder kent de blinde ruimte achter de trailer, hier kan de chauffeur niets waarnemen terwijl er wel personen achter zouden kunnen komen, de gevarenzone. Het systeem detecteert elke persoon of voorwerp dat in de ultrasone zone bevindt.

De zekerheid dat de risico's geminimaliseerd zijn in dit gebied is elke chauffeur en magazijnmedewerker veel waard. Niet alleen persoonlijk letsel maar ook schade bij aanrijdingen kan dus vermeden worden.

Op zoek naar veiligheidsystemen voor voertuigen?
 
Zodra bijvoorbeeld een persoon zich achter de trailer bevindt, dan wordt dit gesignaleerd en geeft  het verkeerslicht een rood signaal zodat de chauffeur weet dan hij moet stoppen. De trailer nadert langzaam het docking station, eerst volgt een groen signaal daarna geel en uiteindelijk rood als deze vrijwel tegen het dock aanstaat. Pas dan is de afstand goed en zodanig veilig dat de tussenruimte niet te groot is.
 
De achterkant van de truck speelt geen rol, het systeem is universeel inzetbaar . De roldeur kan op het ADS Dockshelter    Afstand Detectiesysteem worden aangesloten zodat de roldeur slechts geopend kan worden indien de trailer juist is gepositioneerd bij het laaddock.
 
Wanneer het beladen is voltooid, kan in de hal het personeel een schakelaar overhalen welke het stoplicht voor de vrachtwagenchauffeur op groen zet. De vrachtwagenchauffeur verlaat het laadperron en de volgende trailer kan geladen worden.

De sensor cluster zijn stof- en vuilafstotend, weersomstandigheden zoals regen etc. zijn geen probleem. Alleen besneeuwde objecten worden te vroeg gedetecteerd, reden hiervan is de verhoogde reflectie-eigenschap van sneeuw.
 
Ultrasone sensoren van het afstand detectiesysteem voor dockshelters
De met elkaar communiceren ultrasone sensoren lokaliseren het object in het effectieve bereik Computergestuurd zal in de toegewezen geprogrammeerde afstand zones de bijbehorende schakeling plaatsvinden.. Het Dockshelter Afstand Detectiesysteem wordt op de bouwconstructie gemonteerd onder de dockleveller. De programmering van het detectieveld, maximale  breedte 2,5 m en bereik tot 9 meter. Voor de elektrische aansluiting is 230 VAC nodig, het systeem zelf gebruikt 24 VDC.

Voeding: 12 of 24 VDC
Het systeem is onderhoudsvrij
Bedrijfstemperatuur - 25 ° C tot + 60 ° C
Vochtigheid 5-95%
Maximaal vermogen 400mA
Bescherming IP 67
Norm DIN 75031 Manoeuvreren en waarschuwingssystemen
EMC-richtlijn 95/54 / EEG