detectiemat-GSTDM

Platte PVC mat waarin een of meer zones zijn verwerkt. De drukgevoelige contacten registreren hierdoor indien een persoon alleen of met meerderen aanwezig is op de detectiemat. Hiermee kan een toegangsbewaking gerealiseerd worden in bijvoorbeeld een veiligheidssluis Andere toepassingen zijn balkons en platte daken waarbij detectiematten mogelijke inbrekers detecteren.

Dodemansknop mat bij heftrucks en orderpickers
Bij logistieke voertuigen zoals heftrucks en orderpickers is het van belang dat lichaamsdelen als benen binnen het voertuig blijven. Een detectiemat kan een lokale dodemansknop vervangen wat het comfort van de chauffeur verhoogd.

De grootte van de drukmat bepaalt het aantal drukgevoelige sensoren zodat er geen blinde zones ontstaan. Dit zijn zones waar men kan staan zonder gedetecteerd te worden. Synoniemen voor detectiematten zijn: toegangsmat, schakelmat of drukmat. 

Sensor drukmat gekoppeld aan deurbesturing beveiligingssluis
Een beveiligde doorloopsluis met een bedrijfszekere meerzone sensormat voorkomt toegang van niet-geautorizeerde personen in kritische gebieden zoals serverruimten en bank kluis. In sommige vakgebieden spreekt men van een SAS als detectiemat bij toegang tot kank kluizen.

Afmetingen detectiematten
Binnen het pakket kunnen zowel rechthoekige veiligheidsmatten als afwijkende (afgeronde) vormen en maten worden geleverd. Ook is het mogelijk om één of twee veiligheidszones een contrasterende kleur te geven of te voorzien van voetstappen.

Toepassingen van detectiematten
* Gelijkvloerse dodemansknop bij orderpickers
* Toegangsbewaking bij veiligheidssluizen
* Persoonsdetectie bij veiligheidssluizen
* Persoonspositionering bij veiligheidssluizen

Detectiematten kenmerken:
* Meerdere zones in een mat leverbaar
* Uitvoering op maat
* Levering compleet met profielen en aansluitkabels

Bekijk hier onze producten op het gebied van detectiematten