Corona-afstandssensor-veiligheidssysteem

De Corona afstand sensor tag zorgt dat medewerkers in dezelfde ruimte kunnen blijven werken en een veilige onderlinge afstand gewaarborgd blijft.
 
Het bewaren van een veilige afstand op de werkvloer is lastig want door geconcentreerd te werken komt men onbewust soms toch te dichterbij.
 
Nu een veilige afstand voor medewerkers waarborgen
Om veilig te kunnen blijven werken levert importeur Inrato de EGOpro Social Distancing Sensor van fabrikant AME. Deze afstandssensor tag is een doorontwikkeling van drie technologien uit het EGOpro Safe aanrijdbeveiliging systeem dat aanrijdingen tussen medewerkers en voertuigen zoals heftrucks voorkomt.
 
Onzichtbare veiligheidsbubbel
Medewerkers dragen een elektronische afstandssensor tag een onzichtbare veiligheidsbubbel bewaakt nauwkeurig op enkele centimers of er sprake is van een veilige onderlinge afstand. De afstand is vooraf ingesteld op 1,7 tot 2 meter, als er pas bij 1,5 meter een signaal zou volgen dan loopt iemand namelijk zo de bubbel in.
 
Komt een collega te dichtbij of houdt men zelf te weinig afstand dan is een LED signaal zichtbaar op beide Tags en daarnaast is er een voelbaar tril-alarm. Met deze waarschuwing kan men de onderlinge afstand weer vergroten tot een veilige afstand.
 
De afstandssensor tag is oplaadbaar en een volle batterij gaat 12 uur mee. Er zijn geen antenne’s nodig en ook geen Wifi of Bluetooth signaal zodat het systeem direct inzetbaar is. Met een nekkoord, op een bestaande veiligheidshelm of in een veiligheidshesje wordt de afstandssensor tag zichtbaar gedragen.

Klik hier voor informatie over dit product

Plus-versie met analyse software
Het EGOpro Social Distance systeem is uit te breiden naar een Plus-versie met diverse functies zoals toegangscontrole, maximaal aantal medewerkers in een gebied, vastleggen negeren onderlinge afstand of maximum tijd in een zone.