Contactloze veiligheidsschakelaars

Voor beveiliging van beweegbare machineafscherming die gesloten moeten zijn als de machine in bedrijf is en waarbij trillingen en speling een rol spelen, is een contactloze veiligheidsschakelaar de juiste oplossing.
 
Principes
Gecodeerde contactloze veiligheidschakelaars werken met een transponder-codering waarbij de uitgezonden code van de transponder met de voorgeprogrammeerde code overeen moet komen.
Magnetische contactloze veiligheidschakelaars werken met een Reed contact die controleert of een magnetische veld aanwezig is bij een gesloten situatie. 

De gecodeerde  contactloze veiligheidschakelaars bieden van de twee principes de hoogste graad tegen manipulatie door sabotage. Er zijn kunststof behuizingen leverbaar  voor lichte tot middelzware inzetten en RVS behuizingen tot IP69K voor omgevingen waar veelvuldig gereinigd wordt (SIP en CIP).

Diverse RVS modellen speciaal voor de voedselverwekende industrie rondom volledig glad om het nesten van vuil en bacteriën tegen te gaan, conform IP69K De montagegaten zijn voorzien op de achterzijden.

Toepassingen
* Bewaking van machinekappen in vervuilde omgevingen
* Bewaking van toegangsluiken in vochtige omgevingen
* Bewaking van deuren in afscherming met grote speling
 
Kenmerken
* Ongevoelig voor trilling, vuil en vocht
* geen bewegende delen
* Ongevoelig voor manipulatie door codering
* Statusmelding door LED indicatie