CE markeringen en RI&E

Inrato levert niet alleen producten, we leveren op maat gesneden totaaloplossingen. We adviseren u graag over de best mogelijke veiligheidsoplossing voor uw specifieke situatie.

Geen enkele situatie is hetzelfde. Inrato bekijkt per geval wat er nodig is om de veiligheid te verhogen. Met een praktijkgerichte kijk vinden wij samen met u oplossingen die veilig, productief en haalbaar zijn en voldoen aan de geldende richtlijnen en normen.

Deze aanpak gecombineerd met onze jarenlange ervaring in veiligheid en onze praktische visie op machineveiligheid geeft ons een uniek onderscheidend vermogen. Wij gaan niet voor een oplossing die simpelweg voldoet, wij gaan voor de best mogelijke oplossing voor uw situatie.

Inrato kan u ondersteunen bij een CE-markeringstraject. Het traject voor nieuwe machines bestaat uit een CE-scan, Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E), Technisch Dossier(TD), Gebruikershandleiding en de Conformiteitverklaring.
 
Onze kracht ligt in het vinden van een de combinatie van juiste balans tussen productiviteit, veiligheid en acceptatie. Door de gevaren uit het Risico Reductie Plan zodanig aan te pakken dat operators hun werkzaamheden ook met beveiligingen kunnen uitvoeren schept acceptatie. Door deze acceptatie wordt sabotage en/of omzeiling van beveiligingen voorkomen waardoor de veiligheid toeneemt.
Door onze jarenlange ervaring  in machineveiligheid en praktische aanpak kunnen wij ook u helpen om uw machines aan de huidige wetgeving te laten voldoen.

Op zoek naar advies bij een RI&E?