AFS sprinkler aanrijdwaarschuwingsysteem

Schadepreventie bij daksteunen, onderdoorgangen en sprinklers.  

Het hefmast aanrijdbewaking systeem AFS-107 is een effectief beschermingsysteem bij hoge hefmasten bij hoogheffende orderpickers, smallegangentrucks, reachtrucks maar ook heftrucks.
Gelet op de remafstand van het voertuig, wordt het systeem op afstand van de lage onderdoorgamg of ander obstakel gemonteerd. 

  Op zoek naar voertuig beheersing systemen?
 
De fotocel is gekoppeld aan een radio-transmitter , indien onbediend,  een radio signaal uitzendt een naar de ontvanger op het voertuig.

Indien de mast van het voertuig de lichtstraal verbreekt is er een kans op een aanrijding tussen deze mast en een vast object. De radiozender schakelt het signaal uit en het voertuig remt automatisch zodat een aanrijding wordt voorkomen. Na het herstel van het radio signaal is het nog steeds niet mogelijk dat het voertuig kan doorrijden.

Hefmasten van heftrucks, reachtrucks en/of combitrucks zijn uitgeschoven vaak hoger dan onderdoorgangen, deuren en sprinklerinstallaties en raken vaak beschadigd in ondoordachte momenten . Om te voorkomen dat hefmasten gebouwen en installaties beschadigen, biedt het AFS-107 systeem de oplossing.
 
Bij een uitgeschoven hefmast een (rol) deur kapot rijden levert al een aanzienlijke schade op, laat staan dat een beschadigde sprinklerinstallatie honderden liters water het magazijn inspuit waardoor vaak ook opgeslagen producten onverkoopbaar raken.  
 
Werking:
Het AFS 107 systeem zorgt voor een contactloze lichtbarrière welke bij bediening een stopsignaal richting het voertuig stuurt door middel van RF zender. Na een voertuigstop is het mogelijk om met een minimale snelheid de zone te verlaten om vervolgens het systeem te resetten. Na  een reset werkt het voertuig weer volgens de originele ingestelde snelheid. Desgewenst kan dit systeem gekoppeld worden aan een systeem dat de gegevens van de bijna aanrijding vastlegt of doorgeeft per SMS.
 
Toepassingen:
Aanrijdbeveiliging onderdoorgangen in stellingen
Aanrijdbeveiliging sprinklerinstallaties
Actieve aanrijdbeveiliging deurposten
 
Kenmerken:
Systeem grijpt zelf in om schade te voorkomen
Grote afstanden te beveiliging door enkel systeem
Tot 24 voertuigen beveiliging met 1 zender eenheid
 
Met een override knop kan de bestuurder het voertuig uit de gevarenzone rijden waarna, na een reset signaal op de stuurkast, de chauffeur het voertuig weer volledig kan gebruiken.  
 
Schade aan gebouwen en aanrijdingen ontslaan vaak wanneer de bestuurder niet genoeg aandacht heeft voor masthoogtes en onderdoorgangen of afgeleid is. Deze kunnen effectief worden vermeden door schadepreventie AFS 107
 
Voordelen van het hefmast aanrijdbewaking systeem
- botsing voorkomen met de hefmast
- veiligheid op het hoogste niveau
- veilige installatie van het systeem op hoogte
 
Hefmast aanrijdbewaking systeem kenmerken
- RF radio-eenheid
- klantspecifieke installatie mogelijk
- alarm reset op controle kabinet