Aanrijdbeveiliging logistiek

Jaarlijks gebeuren er nog veel ongelukken bij logistieke handelingen; sommigen hadden voorkomen kunnen worden. Door actief bezig te zijn met veiligheid wordt geanticipeerd op de aanwezige risico’s en gevaren en hoe deze geminimaliseerd kunnen worden. De combinatie van training, gezond verstand en veiligheid hulpmiddelen is een investering die het welzijn van uw werknemers, uw gebouwen, uw productiemiddelen en overige bezittingen bevorderd.
In logistieke stromen worden handelingen uitgevoerd die op zich geen gevaren hoeven op te leveren terwijl de combinatie van deze stromen dat vaak wel doen.

Het gebruik van heftrucks binnen distributiecentra of magazijnhallen brengt gevaren met zich mee die op het eerste gezicht niet zo duidelijk zijn. De schade die kan veroorzaakt worden aan het interieur van de hal, de voorraad opgeslagen producten of  - nog erger - de medewerkers, wordt vaak pas duidelijk als het al te laat is. Magazijn veiligheid is hierbij van cruciaal belang. Inrato stelt u in staat om een hoge mate van preventie te realiseren tegen een dergelijk ongeval. Hierdoor kunt u een forse reductie in de schadekosten realiseren. Daarnaast dragen de systemen van Inrato direct bij aan een verhoogd veiligheidsniveau voor uw medewerkers.

Ons doel is het minimaliseren van het gevaar bij het gebruik van, onder andere, vorkheftrucks. Inrato levert toepassingen die te monteren zijn op elke vorm van intern transport. Hierdoor wordt het mogelijk om het intern transportmiddel te laten anticiperen op mogelijk gevaar. Denk bijvoorbeeld aan de detectie van een plotseling kruisende collega, of het automatisch aanpassen van de snelheid indien de gate area wordt genaderd. 

Daarnaast kan Inrato u oplossingen leveren die direct bijdragen aan de bescherming van uw gebouw en de daarin opgeslagen goederen. Door de gangen binnen uw magazijn of hal uit te rusten met actieve sensoren, kunt u uw heftrucks forceren om vaart te minderen indien andere heftrucks naderen op de kritische paden binnen uw bedrijf. Bevorder de veiligheid in het magazijn met de expertise en producten van Inrato.
 
Inrato is uw betrouwbare en professionele partner in veiligheid en biedt de volgende oplossingen:

  • Actieve aanrijdbeveiliging personen en obstakels
  • Actieve aanrijdbeveiliging voor bewegende voertuigen
  • Beveiliging in gangpaden; veilig magazijn
  • Actieve aanrijdbeveiliging voor sprinklerinstallaties en onderdoorgangen
  • Passieve aanrijdbeveiliging barriers

Uitstraling en Maatschappelijk Verantwoord ondernemen                                                                             
Op termijn zal dit absoluut terugverdiend worden door vermindering directe en indirecte schades, vermindering kans op boetes van inspectiediensten maar ook tevreden en productieve werknemers, tevreden klanten door snelle doorlooptijden en leveringen, uitstraling richting omgeving en opdrachtgevers, bezig zijn met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).