Eloback ultrasoon achteruitrijddetectiesysteem

Arbeidsveiligheid in de intralogistiek
Moderne machine en heftrucks bieden een hogere productie en zijn efficiënter. Samen met  goed opgeleid personeel en een goede organisatie zorgen deze voor een hoge goederenstroom. De arbeidsveiligheid steeds belangrijker omdat zelfs onder de beste omstandigheden
een heftruck een belangrijke bron van gevaar is.
 
De ultrasoon sensordetector verhindert en vermijdt het risico op een aanrijding tijdens het manoeuvreren. Bij gevaardetectie is het mogelijk dat het voertuig automatisch vertraagd of zelfs automatisch gestopt wordt.  Ook wel ultrasoon detector, actief anti-botssysteem of ultrasoon achteruitrijdetector genoemd.
 
Bent u op zoek naar achteruitrijddetectiesysteem voor heftrucks en vrachtwagens?
 
 Eloback 2 ultrasoon achteruitrijd assistentiesysteem
Een ultrasoon achteruitrijd assistentiesysteem, Driver Assistance System, zoals de ELOback 2 helpt actief de risico's te verminderen en ongevallen te voorkomen. Statistisch gezien gebeuren er veel ongevallen aan de achterzijde van voertuigen tijdens het achterwaarts manoeuvreren. Door achter het voertuig te scannen naar personen en objecten wordt voor de chauffeur duidelijk of deze zich achter zijn voertuig bevinden. Naast een waarschuwing kan eveneens bij detectie de rijsnelheid automatisch verlaagd worden.

Typen velden van het Eloback 2 ultrasoon achteruitrijd assistentiesysteem
De ultrasone sensor die speciaal is ontworpen voor het ELOback 2 systeem herkent personen en  obstakels met een hoge betrouwbaarheid en nauwkeurigheid.
Personen en objecten worden gedetecteerd in een bereik tot 4 meter in de detectiezone In de alarmzone kan de ELOback 2 sensor bovendien hindernissen herkennen
binnen een bereik tot 1,5 meter. Deze twee velden en het onderscheid zorgt voor een goede
detectie, zelfs tijdens het manoeuvreren in beperkte ruimtes.

Configuratie ultrasoon achteruitrijdalarmsysteem
De instelling van het bereik en de detectie breedte kan op maat worden ingesteld waarbij de detectiezone en de alarmzone afzonderlijk ingesteld kunnen worden.
De ELOback 2 sensor heeft een groot detectiebereik van 120 °, door  de detectiezone af te stellen aan de ruimtebehoefte ontstaat een werkbaar systeem dat de contouren en obstakels bewaakt.
 
Het bestuurder scherm van het ultrasoon achteruitrijddetectiesysteem
Naast de Eloback sensor bevat de set het display van de bestuurder. Deze display bevat alle akoestische en visuele waarschuwingssignalen. Vanwege de eenvoud en duidelijkheid van de optische- en akoestische signalering is deze ELOback 2 is zeer gebruiksvriendelijk en
ergonomisch. De output is afhankelijk van de situatie en werkt met de kleuren groen, geel, rood of blauw. De ingebouwde drukknop wordt gebruikt om het stopsignaal tijdelijk te overbruggen (optioneel) zodat bij een noodsituatie er geen aanvullend gevaar ontstaat. 
In de bestuurder display is eveneens de centrale evaluatie eenheid ondergebracht, de controller. Hierdoor bevat het systeem slechts 2 componenten zodat de installatie snel en eenvoudig uitgevoerd kan worden.

Functionaliteit van de ultrasoon achteruitrijdetector
Bij het vooruitrijden met een heftruck of ander voertuig staat het  ELOback 2-systeem is in de ‘stand-by’ modus. Dit wil zeggen dat de sensor geen veld scant en dus ook geen signaal geeft indien bijvoorbeeld een persoon direct achter het voertuig langs loopt.  
Bij het omkeren van de rijrichting, het achteruit rijden, schakelt het systeem automatisch naar een actieve toestand. Bij detectie van een obstakel in het detectiezone wordt een waarschuwingssignaal gegeven aan de chauffeur.  Dit waarschuwingssignaal is door middel van een visuele weergave op de display.

Automatische snelheidreductie ultrasoon achteruitrijddetector
Een extra akoestisch alarmsignaal volgt  indien de heftruck of het voertuig een obstakel of persoon detecteert in de alarmzone. Bovendien zal de snelheid automatische verlaagd worden om een botsing te voorkomen of de kans hierop te verkleinen. Indien gewenst is uiteraard ook een functionaliteit zonder snelheid vermindering beschikbaar.Indien de snelheid van het voertuig is verlaagd kan de bestuurder pas verder rijden indien de waarschuwing bevestigd wordt . Dit wordt gedaan door het indrukken van de reset-knop aan de zijkant van de  display.
 
Optioneel kan de ELOback 2 ultrasoon achteruitrijdetector  worden uitgerust met een extra
ultrasone module en een hefhoogte sensor. Zo kan een aanzienlijk groter detectiegebied gemaakt worden en kan het rijden met geheven last op snelheid voorkomen worden.  De ELOback 2 sensor zelf heeft ook indicatie LED’s die informatie verstrekken over het detectiemoment van de sensor. De indicatie LED’s op de sensor en displayfunctie van de bestuurdersscherm geven de volgende informatie:

- Groen, geel en rood: Afstand LED’s: groen voor geen obstakels, geel voor obstakels in de detectiezone en rood voor obstakels in de alarmzone (gevaar van botsing).
 
- Blauwe indicatieled op het bestuurdersscherm : Mast en / of vork positie boven de vooraf gedefinieerde lifthoogte (optioneel).

- Blauwe indicatieled op de sensor: Voor diagnostische doeleinden

Montage van het ultrasoon achteruitrijd assistentiesysteem
De montage en de inbedrijfstelling van de ELOback 2 is eenvoudig en kan
worden uitgevoerd op locatie met behulp van de montage-instructie door een
ervaren technicus..De ELOback 2 ultrasoon achteruitrijdetector wordt op maat ingesteld en afgeregeld voor een optimaal resultaat.
Hefhoogte sensor van de ultrasoon detector
De ultrasoon detector is een actief anti-botssysteem bij het manoeuvreren met industriële voertuigen. Daarnaast is het systeem modulair uitbreidbaar met een hefhoogte sensor
De ELOback 2 hefhoogte sensor registreert een geheven last  en waarschuwt de bestuurder. Op het bestuurderscherm is een weergave van eventuele gevaarlijke situaties.
 
Uitbreidingsmodules van het achteruitrijd assistentiesysteem
De ELOback 2 kan optioneel worden geleverd met 2 aanvullende sensormodules optioneel, deze vergroten de breedte van het detectiebereik en zijn geschikt voor brede voertuigen. Dit kan zijn door de werkomstandigheden of de afmetingen van de vorkheftruck.
De twee sensoren worden synchroon geschakeld. Het toestel omvat een lateraal detectieveld
van maximaal 4 meter breed en biedt een nog betere bescherming bij orderpicking zones in gangpaden. De twee sensoren worden eveneens synchroon verbonden zodat de bestuurderdisplay op het scherm het gehele veld van alle gesynchroniseerde sensoren laat zien  
Aanvullend kan het actieve anti-botssysteem worden voorzien van een Infrarood (IR) vorkenbordcamera of achteruitrijdcamera en monitor in de cabine.

Kenmerken Eloback ultrasoon achteruitrijdalarmsysteem:
* Verhoogde veiligheid door gebruik van een ultrasoon scanveld
* Geschikt voor binnen- en buiten
* Eenvoudige montage en installatie
* Uitbreidbaar door modulaire opbouw
 
 Eloback ultrasoon achteruitrijdalarmsysteem voor heftrucks en vrachtwagens